Witam Wszystkich,
czytając parę tematów tutaj na forum oraz innych mój wybór padł na dwie powyższe firmy Qnap Vs S. Niestety tematy jakie znalazłem tutaj to np kolegi Ramzes5 gdzie kupił NAS za 2,4k i inne w cenach około 1,2k + co jest dla mnie za dużą granicą pieniężną
,a widząc Waszą chęć pomocy i Waszą ogromną wiedzę może Mi pomożecie . To może teraz do tematu poszukuje jakiegoś Nas'a do max 700 zł, to do czego będę go wykorzystywał to :
1. Backup Danych
2. Streaming DLNA
3. Pobieranie BiTorrent oraz Http
4. Udostępnianie plików w sieci domowej
5. Dostęp z sieci zewnętrznej.
Narazie mój wybór padł na QNAP TS-231 lub S DS215j. Zastanawia mnie tylko dlaczego TS-231 jest np. w morele za 677 zł,a w innych sklepach za prawie 1k? Tutaj pada moje pytanie, który z nich będzie lepszy do użytku domowego lub co innego 2-dyskowego możecie polecić w cenie do 700 zł.
z góry bardzo dziękuję za pomoc.
czytając parę tematów tutaj na forum oraz innych mój wybór padł na dwie powyższe firmy Qnap Vs S. Niestety tematy jakie znalazłem tutaj to np kolegi Ramzes5 gdzie kupił NAS za 2,4k i inne w cenach około 1,2k + co jest dla mnie za dużą granicą pieniężną
1. Backup Danych
2. Streaming DLNA
3. Pobieranie BiTorrent oraz Http
4. Udostępnianie plików w sieci domowej
5. Dostęp z sieci zewnętrznej.
Narazie mój wybór padł na QNAP TS-231 lub S DS215j. Zastanawia mnie tylko dlaczego TS-231 jest np. w morele za 677 zł,a w innych sklepach za prawie 1k? Tutaj pada moje pytanie, który z nich będzie lepszy do użytku domowego lub co innego 2-dyskowego możecie polecić w cenie do 700 zł.
z góry bardzo dziękuję za pomoc.