cacus
Local time
19:54
Featured content
0
Punkty reakcji
7

Ostatnia aktywność Wiadomości Featured content O sobie

• cacus
      cacus zareagował Lubię to Lubię to na post tomoam2 w dyskusji Pomoc RAID 5 - jeden z dysków zaczyna się żegnać....
      Tylko WD Ultrastar (dawne HGST) ;) mam też kilka WD Gold... Szerokim łukiem omijać WD RED, a WD RED PRO się nie opłacają.
    • cacus
      Padający dysk już trochę popracował
      • 1736762321121.png
    • cacus
      cacus zareagował Lubię to Lubię to na post Kong w dyskusji Pomoc RAID 5 - jeden z dysków zaczyna się żegnać....
      Zależy ile mają dyski które właśnie zaczynają padać. Jeżeli są po gwarancji to wymienił całą macierz, dla świętego spokoju na kolejne 5-8-10 lat. Jeżeli dyski są w domu to nie wchodziłbym w 7200rpm. Za głośno będzie. Jak są w oddzielnym...
    • cacus
      cacus zareagował Lubię to Lubię to na post pbxfxo w dyskusji Pomoc RAID 5 - jeden z dysków zaczyna się żegnać....
      Chcesz cicho dajesz ssd, chcesz troszkę słyszeć dajesz 5400 rpm chcesz wir dajesz 7200 rpm. Jak masz NAS w miejscu wydzielonym to walisz 7200 rpm . Jak śpisz z NAS no to już sam wiesz :-). Co do dysków jakiej firmy ile użytkowników tyle opini ja...
    • cacus
      Zawsze jesteś taki super pomocny? Czy ja gdzieś pytałem o SSD? Po co odpowiadasz, skoro nie odpowiadasz na zadane pytania? Nabijasz tylko sobie statystyki, nudzisz się?
    • cacus
      cacus napisał nowy temat.
      Cześć, mam w tej chwili SSD na system i 3 HDD 5400 rpm Seagate IronWolf 4TB w RAID 5. Jeden z dysków zaczyna zgłaszać błędy w SMART, więc będę go musiał za chwilę zmienić. I teraz pytanie czy najlepiej będzie kupić taki sam i odbudować macierz...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…