Recent Content by AnhelM0sS

1. AnhelM0sS

Pomoc Dyski różnych producentów w jednym serwerze NAS ...

Och, jak ja NIE LUBIĘ wydawać W TAKI SPOSÓB kasiorki. Z drugiej strony TRZEBA to TRZEBA ..... Dzięki
  2. AnhelM0sS

Niestety Z BIEGIEM CZASU dyski, które użyłem w serwerze PRZESTANĄ BYĆ PRODUKOWANE (chyba już tak się, NIESTETY, dzieje). Tak, jak wyżej napisałem dyski pracują w trybie RAID (w moim przypadku "5"). Zastanawiałem się, czy jest możliwość wymiany dysków pracujących w trybie RAID5, ale etapowo...
  3. AnhelM0sS

Czy mogę w serwerze NAS mając założoną macierz RAID zastosować dyski o takiej samej pojemności, ale od różnych producentów ?? Na przykład: dyski WD razem, jednoczenie, z dyskami S
  4. AnhelM0sS

Pomoc Brak dostępu do MyQNAP - błąd testu Internetu

Czyli ? Prośba podaj opis, czy też linka, w jaki sposób dokładni (precyzyjnie) to zrobić. Z góry DZIĘKUJĘ.
  5. AnhelM0sS

Pomoc Brak dostępu do MyQNAP - błąd testu Internetu

Posiadam adres publiczny. Usługa uPnP jest WŁĄCZONA na routerze i NAS. Przy próbie dostępu do usługiQnapCloud automatyczna konfiguracja routera jest OK, sprawdzenie łączności kończy się błędem. W logach mam komunikat, jak na dołączonym SCREENie. Co ma z tym dalej zrobić ?
  6. AnhelM0sS

TVS-882T ... THUNDERBOLT 2 i THUNDERBOLT 3

Poszukuje sposobu na to, by serwer firmy QNAP TVS-882T obsługiwał THUNDERBOLT 3. Do tego potrzebuje karty kontrolera [...] Znalazłem taką kartę: Kontroler Gigabyte GIGABYTE ALPINE RIDGE 1.0 Thunderbolt™ 3 Card, Controller - GCALPINER-00G Pytanie: 1. Czy ww Karta będzie pasować ? [złącze...
  7. AnhelM0sS

Witam

Witam wszystkich FORUMOWICZÓW !!!