Recent Content by Blackadm

1. Blackadm

Instruktaż/Tutorial Gitlab

ipkg update ipkg upgrade ipkg install gcc
  2. Blackadm

nie mogę przejść przez kompilację biblioteki libicu. _CFLAGS="${CFLAGS}" _CXXFLAGS="${CXXFLAGS}" # UWAGA! # Poniższe linijki wylacznie dla serwerow QNAP NAS na platformie Intel! export CFLAGS="-O2 -march=i686" export CXXFLAGS="-O2 -march=i686" # Koniec :) cd /share/homes/admin curl...
  3. Blackadm

Pomoc Modyfikacje libv8 Code (GNU make) - metoda obsługi kodu

Przy konfiguracji GitLaba utknąłem na modyfikacjach libv8. Do dnia wczorajszego obsługę kodu wykonywałem w polach oznaczonych Code (Bash) Teraz napotkałem część oznaczoną Code (GNU make) i nie wiem jak to obsłużyć. Kod dotyczący zmian : dodaj -fno-strict-aliasing WYŁĄCZ check_git-svn! usuń...
  4. Blackadm

Pomoc Jak używać Shoutbox ?

Czy każdy użytkownik może udzielać się na Shoutbox ? Mam podgląd publikowanych wiadomości jednak sam nie mogę nic wysłać. Próbowałem już na FF, Chrome i IE. Czy to jest kwestia obsługi wyskakujących okien w przeglądarkach ?
  5. Blackadm

Pomoc Jak zainstalować usługę SVN na QNAP TVS-671

Tak wiec postanowiłem zainstalować GitLaba. Niestety utknąłem przy kompilacji biblioteki libicu a konkretnie na linii 11. curl http://download.icu-project.org/files/icu4c/52.1/icu4c-52_1-src.tgz |tar xz Szczegóły umieściłem w wątku na How-To - Gitlab Wygląda na problem z dekompresja zbioru...
  6. Blackadm

Utknąłem przy kompilacji biblioteki libicu a konkretnie na linii 11. curl http://download.icu-project.org/files/icu4c/52.1/icu4c-52_1-src.tgz |tar xz otrzymuje następujący komunikat : [/share/homes/admin] # curl http://download.icu-project.org/files/icu4c/52.1/icu4c-52_1-src.tgz | tar xz %...
  7. Blackadm

w pliku qpkg.conf jest oczywiscie cała ścieżka Install_Path = /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/autorun Wiem, że wielkość liter w linuksie ma znaczenie. Sama usługa SVN już działa na QNAPie. Stronę kliencką tez już dopracowałem na svn tortoise i dokonfigurowana została do tego dodatkowa usługa...
  8. Blackadm

Przeczytałem wszystko jeszcze raz dokładnie i wykonałem stosowne zmiany. 1. ponownie wyedytowałem /etc/config/qpkg.conf i wprowadziłem w nim (na końcu pliku) następujące zmiany : [autorun] Name = autorun Version = 0.1 Author = Jacek Date = 2016-03-29 Shell =...
  9. Blackadm

No więc, zacząłem realizację autoruna korzystając z metody bazującej na QPKG. 1. wyedytowałem qpkg.conf i wprowadziłem w nim na końcu pliku deklaracje nowego pakietu [autorun] Name = autorun Version = 0.1 Author = A&J Date = 2016-03-23 Shell = /share/HDA_DATA/.qpkg/autorun/autorun.sh...
  10. Blackadm

czyli linię nr.1 "mount /dev/mtdblock5 -t ext2 /tmp/config" mam zamienić na inną pasującą do mojego modelu QNAP ?, na np. mount -t ext2 /dev/mtdblock4 /tmp/config lub mount -t ext2 /dev/sdx6 /tmp/config ? jeśli tak to którą ? w wymienionych w postcie modelach nie ma mojego. W ogóle nie ma tam...
  11. Blackadm

usvn wygląda całkiem przyjaźnie, wypróbuję na użytkowniku. User-friendly SVN pojawił się problem w pkt.7 po wprowadzeniu pierwszej komendy otrzymałem :
  12. Blackadm

Super. Jestem w trakcie pokonywania kolejnych etapów powinno być już w porządku. Potrzebowałbym jeszcze wiedzieć czy jest możliwość doinstalowania jakiegoś GUI do obsługi tego SVN od strony usługi serwerowej. Pytam, bo domyślnie chciałbym to oddać do obsługi dla użytkownika preferującego...
  13. Blackadm

już mam rozumiem, że wybieram tą paczkę z x86 ? platforma na której pracuję to:
  14. Blackadm

Tak też zrobiłem. ale przepadłem na pkt. : 1] W panelu zarządzania serwerem QNAP NAS, przejdź do centrum aplikacji App Center i zainstaluj Optware IPKG" nie mogę tego zainstalować, bo nie znajduję IPKG w AppCenter po przejściu do putty otrzymuje.
  15. Blackadm

Tak, przeglądałem ten materiał. Wcześniej znalazłem też inne w necie. Subversion - QNAPedia Ale poległem na instalacji optware ipkg. W moim QNAPie nie mam możliwości pobrać tego z AppCenter. Znalazłem post na forum.qnap.com stwierdzający, że : "ipkg has been depricated i think and replaced by...