Recent Content by Bobba_de_Fett

1. B

Pomoc pula pamięci

mam, mama, nawet dwie, migawki i stary NAS jako pełny backup 1/1 na wszelki wypadek gdyby główny padł i trzeba było na szybko się ogarnąć dziękuje za pomoc. dam znać po :)
  2. B

Pomoc pula pamięci

ok, tylko jak zjem trzy kromki chleba zamiast dwóch to najwyżej będę głodny, a jak skasuje pond 5 TB danych to mój jednoosobowy dział IT na pewno będzie głodował :) to jeszcze jedno pytanie, czy mogę to zrobić podczas prac na serwerze (smb/afp), czy lepiej wylogować wszystkich i zrobić to np. w...
  3. B

Pomoc pula pamięci

no tak, tylko czy to nie spowoduje utraty danych.... i czy mogę do końca wykorzystać całe wolne dostępne miejsce?
  4. B

Pomoc pula pamięci

tak wolumin, ale i tak nie wiem jak to zrobić. Mam tam dużo danych i nie mogę tego zepsuć
  5. B

Pomoc pula pamięci

też tak myślę, że szkoda żeby tak leżało i się marnowało. nie wiem za bardzo tylko jak.... jak wybieram Akcja>>>Rozszerz pule to mam do wyboru: żadna z dostępnych opcji nie daje możliwości zwiększenia Puli pamięci..... chętnie posłucham podpowiedzi mądrzejszych
  6. B

Pomoc pula pamięci

Witam, mam taką sytuację. Mam 4 dyski w RAID 5, łącznie 8,16TB, ale dostępne tylko 6,33TB i nieprzydzielone 1,83TB (nie wiem dlaczego tak jest, konfigurowałem to kilka lat temu). Czy mogę zwiększyć wielkość puli pamięci o te nieprzydzielone 1,83TB, tak żeby nie utracić danych które są w obecnej...