Recent Content by chomique

1. chomique

Pomoc TS-453A – odzyskanie danych z RAID 1 – prośba o aktualizację/potwierdzenie sugerowanych kroków

@SiewcaRyżu System nie zgłaszał żadnych problemów tego typu. Jedyne, co się zadziało to te dziwne restarty, o których pisałem na samym poczatku. W logach info takie, jak przy awarii zasilania. Nic poza tym. Faktem jest, że dzień czy dwa przed awarią przerzucałem dość dużą ilość danych na tych...
  2. chomique

Pomoc TS-453A – odzyskanie danych z RAID 1 – prośba o aktualizację/potwierdzenie sugerowanych kroków

@SiewcaRyżu @Sycamor Dziękuję za odpowiedź i ofertę. Wydaje mi się jednak, że proponowane przez Was rozwiązanie nie ma większych szans na powodzenie. Ostatecznie udało mi się bootnąć NASa bez dysków. Próbowałem podłączyć się przez ssh i zadziałać wg sugestii z tego wątku, ale nie byłem w stanie...
  3. chomique

Dzięki za odpowiedź. Robiłem migawki. Rozumiem, że to komplikuje sprawę?
  4. chomique

Witam. Ostatni wątek w tym dziale widzę z lutego zeszłego roku. Stąd moja prośba o odpowiedź na kilka pytań, ewentualnie sugestie, na co zwrócić uwagę podczas próby odzyskania dostępu do danych. Czy R-Studio to nadal rekomendowane narzędzie do odzyskiwania danych? Jeśli tak: który wariant...