Recent Content by emil123

1. E

Pomoc Immich - migracja całości

Zadziałało! Odpaliłem kontenery, wyłączyłem. Podmieniłem wszystkie foldery i pliki próczy yml i env, podniosłem Immicha i wszystko działa: biblioteki, twarze, daty, nazwy plików... Dziękuję @SiewcaRyżu
  2. E

Mówisz o postgres? Mam to i wszystko inne co znajdowało się w folderze Immich. Tylko co dalej?
  3. E

Zmieniłem dyski w TS-264 na większe i postawiłem na nowo cały Q. Całą zawartość folderu Immich mam skopiowaną na dysk zewnętrzny. Walczyłm na ile miałem sił z przywróceniem Immicha, ale poległem. Czy jest jakaś instrukcja krok po kroku co należy wykonać aby przywrócić Immicha do stanu...
  4. E

Pomoc Immich auto aktualizacja

Czy zna ktoś sprawdzony sposób wdrożenia auto aktualizacji Immich? Za każdym razem muszę robić to ręcznie. Dodatkowo tunel Cludflare co jakiś czas ma status DOWN i też muszę to na nowo odpalać, jak ktoś ma na to panaceum będę wdzięczny.
  5. E

Pomoc wymiana dysków na większe RAID 0

No ale mogę zrobić backup danych i backup ustawień systemowych. Wtedy jak dobrze rozumiem, na nowo wszystkie aplikacje, kontenery i przywrócenie danych z backupu i tyle co nie?
  6. E

Pomoc wymiana dysków na większe RAID 0

Hejka, mam TS-264 (2-zatokowy) z 2x1 TB w Raid 0. Chciałbym wymienić je na 2x2TB. Jak zrobić to najsprawniej, chcąc zachować wszystkie ustawienia systemowe, użytkowników, uprawnienia, aplikacje oraz kontenery? (jestem świadom ryzyka RAID 0)
  7. E

Pomoc zamapowanie dyku z zewnątrz

Dzięki, spróbuję.
  8. E

Pomoc zamapowanie dyku z zewnątrz

Dzień dobry wszystkim. Chciałbym zamapować dysk z zasobów qnapa tak, abym go widział z zewnątrz przez internet. Qnap podpięty jest do routera który z kolei ma wyjście na zewnątrz przez modem LTE. Stałego IP nie posiadam. Czy jest na to jakiś sposób? Lub alternatywnie gdybym wykupił stałe IP to...
  9. E

Pomoc Immich i powiększanie kadru filmów

To szkoda. Byłoby miło jakby uwzględniono w którejś aktualizacji. Poza tym Immich rewelacja!!!
  10. E

Pomoc Immich i powiększanie kadru filmów

Czy jest jakaś magiczna opcja odblokowująca możliwość powiększania filmu w kadrze podczas oglądania w Immich na telefonie?
  11. E

Sprzedam Sprzedam qnap TS-233

Niestety nie. Sprzedane
  12. E

Pomoc Immich lokalizacja zdjęć nie działa

No właśnie lecą do share/Container/Immich/library/library/admin
  13. E

Pomoc Immich lokalizacja zdjęć nie działa

Udało mi się odpalić Immich. Natomiast nie potrafię zmienic lokalizacji nowoładowanych zdjęć. Przesyłam pliki oraz screena z zaznaczonym folderem Photos w którym chciałbym trzymać wszystkie zdjęcia. Póki co zdjecia ładują się do /Container/Immich/library/library/admin
  14. E

Pomoc Metadane google json import do imich

Potężne narzędzie. Wielkie dzięki, będę działał w temacie z pomocą chatgpt !!!
  15. E

Pomoc Metadane google json import do imich

Chcę przenieść wszystkie zdjęcia gogle pod Immich. Nie wszystkie zdjęcia mają zapisane metadane w EXIF (głównie chodzi mi o daty wykonania), ale Google Takeout do zdjęć dołącza pliki json. Czy jest metoda aby Immich w przypadkach zdjęć lub filmów bez daty wykonania pobrał dane z json...