Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Zadziałało! Odpaliłem kontenery, wyłączyłem. Podmieniłem wszystkie foldery i pliki próczy yml i env, podniosłem Immicha i wszystko działa: biblioteki, twarze, daty, nazwy plików... Dziękuję @SiewcaRyżu
Zmieniłem dyski w TS-264 na większe i postawiłem na nowo cały Q. Całą zawartość folderu Immich mam skopiowaną na dysk zewnętrzny. Walczyłm na ile miałem sił z przywróceniem Immicha, ale poległem. Czy jest jakaś instrukcja krok po kroku co należy wykonać aby przywrócić Immicha do stanu...
Czy zna ktoś sprawdzony sposób wdrożenia auto aktualizacji Immich? Za każdym razem muszę robić to ręcznie. Dodatkowo tunel Cludflare co jakiś czas ma status DOWN i też muszę to na nowo odpalać, jak ktoś ma na to panaceum będę wdzięczny.
No ale mogę zrobić backup danych i backup ustawień systemowych. Wtedy jak dobrze rozumiem, na nowo wszystkie aplikacje, kontenery i przywrócenie danych z backupu i tyle co nie?
Hejka, mam TS-264 (2-zatokowy) z 2x1 TB w Raid 0. Chciałbym wymienić je na 2x2TB. Jak zrobić to najsprawniej, chcąc zachować wszystkie ustawienia systemowe, użytkowników, uprawnienia, aplikacje oraz kontenery? (jestem świadom ryzyka RAID 0)
Dzień dobry wszystkim. Chciałbym zamapować dysk z zasobów qnapa tak, abym go widział z zewnątrz przez internet. Qnap podpięty jest do routera który z kolei ma wyjście na zewnątrz przez modem LTE. Stałego IP nie posiadam. Czy jest na to jakiś sposób? Lub alternatywnie gdybym wykupił stałe IP to...
Udało mi się odpalić Immich. Natomiast nie potrafię zmienic lokalizacji nowoładowanych zdjęć. Przesyłam pliki oraz screena z zaznaczonym folderem Photos w którym chciałbym trzymać wszystkie zdjęcia. Póki co zdjecia ładują się do /Container/Immich/library/library/admin
Chcę przenieść wszystkie zdjęcia gogle pod Immich. Nie wszystkie zdjęcia mają zapisane metadane w EXIF (głównie chodzi mi o daty wykonania), ale Google Takeout do zdjęć dołącza pliki json. Czy jest metoda aby Immich w przypadkach zdjęć lub filmów bez daty wykonania pobrał dane z json...