Recent Content by Erewhon

1. Erewhon

Globalna zmiana praw plików za pomocą find

Niestety ale to nie pomogło :( ale obszedłem ten problem trochę na około: udostępniłem zasób sieciowy po NFS-ie z pełnym dostępem. na innym komputerze z linuxem podmontowałem ten zasób: mount -t nfs IP_QNAPA:/UDOSTEPNIONY_ZASOB /mnt/QNAP a następnie: cd /mnt/QNAP; find ./ -type d -exec chmod...
  2. Erewhon

Można użyć takiego skryptu, tylko ma on jeden problem, nie akceptuje zbiorów/katalogów ze spacjami: #!/bin/bash for DIR_FROM_FIND in `find ./ -type d`...
  3. Erewhon

Od tej komendy rozpocząłem próbę zmiany praw, ale niestety find na QNAPie nie przyjmuje parametru --exec A co do parametru -param to przyznaję się, to fakt on wyszukuje zbiory o ustawionych prawach - tutaj mój bład, który mogę wytłumaczyć tylko porannym roztargnieniem :) czy w związku z tym...
  4. Erewhon

QNAP TS-509 Pro: utworzony udział sieciowy utworzona grupa z pełnym dostępem do tego udziału kilkunastu użytkowników przyporządkowanych do tej grupy Skopiowałem do nowego udziału sieciowego dokumenty z innego serwera plików (działającego na win 2000). Po skopiowaniu użytkownicy zaczęli mi...