Recent Content by fenriz

1. fenriz

Pomoc Migracja z ts-453mini na nowy serwer

Witam W ts-453mini padła płyta gł. chciałbym przenieść dyski na nowy serwer TS-453D. Dyski : 1 SSD system i pozostałe 3 jako single drive. Moje pytanie: czy wystarczy przełożyć dyski i włączyć czy jest jakaś procedura dokładania dysków ? Wersja oprogramowania Firmware: ostatni jakie...
  2. fenriz

Pomoc Pomocy Instalacja SSD jako dysk pierwszy

tak napisałem, nie ze niecierpliwy ale czy to sa dni czy tygodnie :) i jak wczesniej pytalem czy moge teraz powrócic do konfiguracji z przed ssd ?
  3. fenriz

a jaka jest szansa aby powrócić do stanu pierwotnego bez SSD (z działającymi dyskami), jeśli nie ile trzeba czekać na takową pomoc ?
  4. fenriz

cos takiego wyszło
  5. fenriz

zrobiłem ale nie ma dostępu do dwóch dysków
  6. fenriz

Witam Pokusiło mnie i zainstalowałem dysk SSD jako pierwszy, trzy HDD przełożyłem kolejno (wszystkie jako single drive ) Po instalacji i odtworzeniu ustawień wszystkie dyski były nie widoczne. W padłem w panikę i wyjąłem SSD i ponowie przełożyłem tylko trzy HDD w takiej samej kolejności ale...
  7. fenriz

Zamiana z Ts-251 na TS-453Bmini

ok. ssd mam luzem i pomyślałem ze w nowym qnapie go użyję, co więc będzie optymalne czy q na ssd czy pamięć podręczna ?
  8. fenriz

Zamiana z Ts-251 na TS-453Bmini

Witam Planuje wymienić 251 na 453Bmini. Aktualnie mam 2x 3TB WD pracujące jako pojedyncze wolumeny. Do nowego nasa chciałbym kupić ssd 500gb. Czy na tym samym ssd badzie można postawić Q oraz utworzyć pamięć podręczną ? Czy dyski jak przełoże ze starego qnapa do nowego jako 2 i 3 dane pozostaną ?
  9. fenriz

Download [RC2] QTS 4.2.0 Build 0910 | ARM & x86

witam Po aktualizacji w FileStation nie mam dostępu do dysków, są widoczne na liście ale nie można do nich się dostać. Przez sambe, ftp i MC bez problemu Jakiś pomysł ?
  10. fenriz

Pomoc Qnap TS-251. Dostęp do katalogów sieciowych

Próbowałem z rozwiązania które podałeś ale nic mi nie wychodzi- jestem kompletnie zielony ;-) Chciałbym zamontować Katalog z Windowsa (\\HP\Download) i odtwarzacza sieciowego (samba) (( DuneHDD_455302df700d9fbc (\\Dune) jak poprawnie to powinno wyglądać Czy przez MC można montować ?
  11. fenriz

Pomoc Qnap TS-251. Dostęp do katalogów sieciowych

witam Od niedawna posiadam Qnapa i mam problem z skonfigurować go aby w file station były widoczne katalogi/dyski udostępnione w sieci ( z laptopa Win8.1, odtwarzacz sieciowy Dune HD) Proszę o pomoc.
  12. fenriz

TS-251 - Ciekawa oferta na morele.net za 1581 PLN

witam od niedawna zacząłem myśleć o zakupie NAS'a - padło na Qnapa. Według zebranych informacji chcę kupić ts-251 ale wersje 4G ramu, gdzie można dostać jakąś dobra cenę ?