Recent Content by gregon

1. gregon

Pomoc Kto skonfiguruje dysk QNAP za wynagrodzeniem? Częstochowa TS-253A

no możemy podziałąć tylko ci z tym routerem w końcu bo jak zostaje to możemy działać Ponawiam pytanie czy kupować coś z tego typu ? na olx znalazłem: a) netgear r7000 -395pln b) asus rt ac66u -300pln c) tenda ac6 1200-105pln d) linksys ea7500-450pln czy to ni nie zmieni w zgledem tego co mam...
  2. gregon

Witam ponownie :) :) chwilowy brak czasu spowodował przesunięcie w czasie z upgradem mojej sieci domowej:0 jesteśmy na etapie ewentualnej wymiany routera aktualnie mam router netis WF2780 i w sumie - póki co przypomnę od usługodawce cały ruch puszczony open /myślimy o zmianie gdyż jest...
  3. gregon

Może na początek przejrzyjmy te wszystkie reguły czy mi będą potrzebne, bo w sumie powstałą lista a może nie będę z nich wszystkich korzystał? 1. Sieć NAS 8080 2. Bezpieczna sieć NAS 443 3. Serwer FTP/FTPES 220,221 amin pisał że to można w 1 regule Serwer SSH/SFTP 222 // nie wiem czy tak...
  4. gregon

tzn. posłuchać Pana tj. jaki konkretnie router mam kupić ?? ja sie nie znam kupie jakiś co mi znów będzie miał limit portów... rozumiem że jak kupie router to będzie bardziej bezpiecznie i sam będę decydował co i jak? I ktoś z forum mi wszystko wreszcie skonfiguruje? czy np taki będzie dobry...
  5. gregon

heh admin mi focha strzelił:) w odpowiedzi że bardzo bym prosił jednak te porty pootwierać i zacytowałem powyżej... cytuje: Witam. To nie lenistwo. Zacząłem przekierowywać po kolei ale okazało się, że router ma limit na 15 reguł i wyświetlił, że już kolejnej nie może dodać. Zawsze może pan...
  6. gregon

czyli co ciśnąć go żeby zrobił to po portach??
  7. gregon

odpowiedź Witam. Trochę za dużo tych usług więc przekierowałem cały ruch przychodzący na ten serwer. Proszę sprawdzić czy jest OK.
  8. gregon

czyli podać ten adres ostatni, czy mam pisać jeszcze jakie porty itp. czy tylko ten adres mac?
  9. gregon

napisałem dostawcy aby nadał mi publiczne ip, zobaczymy jaki będzie odzew:) na kiedy możemy się umówić na konfigurację:):)??? takie info dostałem od admina sieci Witam. Sytuacja przedstawia się następująco. Adres 172.22.x.x jest przydzielany przez router, który ma pan w mieszkaniu, natomiast...
  10. gregon

dostawca internetu jest TVK Północ http://www.tvksmp.pl/cennik_i.pdf
  11. gregon

co potrzebujesz żeby wejść na router, albo żebym ja wszedł i zrobił screena:)
  12. gregon

to jest dobry przykład chcecie mi pomóc, a do mnie mówicie jak do LABRADORA jeżeli rozumiem jak krowa na granicy to to zakreślono na czerwono mam podmienić na to 3400 jak chciałem podmienić jw. to że port jest zajęty dla innej usługi No nic SiewcaRyżu jak możesz to na przyszły tydzień jak...