Recent Content by hans

1. hans

Pomoc Twonky dodanie nowej kategorii

wątpię żeby coś takiego było możliwe, jedyne co widziałem to budowa własnego drzewa w NAS-IP:9000/webconfig#setup
  2. hans

Pomoc Asus RT-n56u - DMZ Qnap - VPN client podłączony do PIA - Transmission - port is closed :?

znalazłem tu jest guide jak otworzyć port Port Forwarding Without Application PIA Script (Advanced Users) niestety nie będzie działać :(
  3. hans

Pomoc Asus RT-n56u - DMZ Qnap - VPN client podłączony do PIA - Transmission - port is closed :?

cześć wszystkim! Dziś postanowiłem użyć w końcu Private Internet Access (PIA) na moim Qnapie zamiast na PC, próbowałem na routerze ale nie daje rady transferu utrzymać. Zauważyłem że Transmission wskazuje że port jest zamknięty i nie mam pojęcia o co chodzi przecież NAS jest wystawiony na DMZ...
  4. hans

Pomoc jak wywalić RAID group - TS-253 pro Firmware 4.2.0

i pomogło /etc/init.d/init_lvm.sh wsadziłem spowrotem drugi i mam obydwa dyski widoczne :-) :uf:
  5. hans

no własnie nie mam w domu dysku który ma 2tb wolnego miejsca :/ ale ten artykuł How to re-build multiple volumes to use snapshots after upgrading to QTS 4.2.0? :: Storage ::NAS :: QNAP mówi backup station i tak myśle jak bym zreplikował podstawowe katalogi "homes" zainstalował na nowym dysku na...
  6. hans

mam kupę ustawionych rzeczy EMBY SICKRAGE ICE PLEX TFTP Strony WWW.......... da radę jakoś to wszystko skopiować? w zasadzie chciałem tylko to przerzucić na nowy dysk a ustawianie tego wszystkiego od nowa zajmie mi miesiąc to jest ten sam problem Unable to remove Raid Group - QNAP NAS Community...
  7. hans

Dokupiłem nowy dysk WD red 4TB, obecny dysk który mam na systemnie Seagate 3TB który się sypie wg. SMART'a Początkowo próbowałem znaleźć gdzieś opcję do migracji i jakoś wyładowąłem na "create storage pool" migracja jakoś dalej mi nie wychodziła wiec usunąłem "pool" i w windowsie sciągłem...
  8. hans

Upgrade TS-251 czy TS-253 Pro

TS-x53 PRO and 16GB Ram - QNAP NAS Community Forum ciekawe historie ponoć 16Gb działa Crucial 16GB DDR3 1600MHz Laptop Memory - Ebuyer
  9. hans

git! dzięki za pomoc w doborze nowego domownika ;) ale nie bardzo mogę znaleźć listę kompatybilnych RAMów do ts-253 pro może wiesz gdzie to schowali ?
  10. hans

można do 8Gb jeśli dobrze przeczytałem? w zasadzie używam wielu opcji: strony www, email, transmission, multimedia, TFTP i kupa innych rzeczy - chyba jest nie wiele których jesze nie próbowałem :p ogrom aplikacji i zastosowań na tej platformie jest oszałamiający. z tego co zrozumiałem to...
  11. hans

Mam Qnap 112p z którego jestem zadowolony aczkolwiek transcoding jest mi potrzebny a ten model nie da sobie z tym rady. czasem dusi się również przy wielu operacjach na raz. w oko wpadły mi dwa modele TS-251 i Ts-253 Pro i nie wiem czy słabszy kuzyn mi będzie wystarczył czy może lepiej dożucić...
  12. hans

Pomoc Jak zainstalować i skonfigurować Subliminal ?

Tak miałem na myśli sickrage. Sry pomyłka :D Subliminal on QNAP Stare ale może działa
  13. hans

Znalazłem taki wspaniały okaz: Sickbeard QNAP NAS Community Forum - Login Z tym że jest on używany do ściągania serialów ale ma opcję automatycznego ściągania napisów z kilku stron, w tym opensubtitles.org i napiprojekt Bardzo fajny PVR
  14. hans

jak zainstalować i skonfigurować Subliminal ? ponoć ściąga sam napisy ale nic świerzego na temat instalacji znależć nie mogę