Recent Content by jakwyr

1. J

Pomoc Jak działają uprawnienia zaawansowane?

Czyli, resumując uprawnienia zaawansowane, jeśli masz setki podfolderów, to tyle razy klikaj...
  2. J

Ok, Spoko odpowiedź. Już to testowałem, bo wcześniej przy zaznaczonej opcji "zastosuj do plików i folderów" tyczyło się użytkownika, którego właśnie na listę uprawnień dodałem, a nie tak, że od nowa leci i nadaje uprawnienia dla osób, które są tam tylko przez uwagę dostęp do jakoś dalszego...
  3. J

Czy ktoś z obecnych, może mi "łopatologicznie" wyjaśnij jak działają uprawnienia zaawansowane i jak poradzić sobie z ich przyznawaniem? Wersja QNAPa - QTS 5.2.4.3079 Mamy folder udostępniony "udzial1505", a w nim katalog o nazwie "01. Admin" W katalogu "01. Admin" mam 3 katalogi: 1...
  4. J

Pomoc Blokada edycji uprawnień

Dla pod katalogu jak i głównego folderu udostępnionego właściciel już jest ustawiony na "admin".
  5. J

Czy spod "File Station", czy spod panelu sterowania i edycję "uprawnień do folderu udostępnionego"? Dla głównego folderu udostępnionego "DANE" też ownera ustawić na "admin"?
  6. J

Nie, Michał nie należy do grupy Administratorów. Mam tylko konto swoje administracyjne (nie "admin").
  7. J

Cześć, Czy to tak powinno działać? Czy można to zablokować. Na swoim QNAPie mam włączone zaawansowane uprawnienia: Mam jeden folder udostępniony powiedzmy, że o nawie "Dane". W nim kilkanaście katalogów: "Katalog 1", "Katalog 2" itd. Użytkownik "Michał" ma dostęp do katalogów 1 i 2...
  8. J

Pomoc Błąd - Otrzymano błąd usługi w chmurze.

Jak na zrzucie ekranu. Czy ktoś miał kiedyś podobny problem? Próbuję zapisać zadanie kopii, w którym zmieniłem opcje przechowywania. Zadanie kopii w HBS z jednego serwera na drugi, które są spięte ze sobą linkiem światłowodowym 20Gb. HBS Wersja 25.1.5.204
  9. J

Pomoc Test dysków narzędziami producenta.

1. Błędy w logach - Niestety nie mam ich, przy poprzednich razach, zawsze zgłaszałem się na support, oni się łączyli. Raz również ktoś się z supportu łączył przez TV, gdyż w trakcie "sprawdzania systemu plików", cały proces się zaciął i stał na 1%. Wykonał wtedy sprawdzenie systemu z poziom cli...
  10. J

Mairusz, czyli lepiej postawić sobie parę komputerów z oprogramowaniem producenta dysków i jednocześnie przeprowadzić test na wszystkich? Ewentualnie 4 dyski z jednej puli w jednym terminie, oraz 4 kolejne z drugiej puli w kolejnym terminie? Następnie, jeśli wszystkie testy przejdą ok, włożyć...
  11. J

Cześć, W QNAP TS-1886XU-RP z dyskami HUH721212ALE600 pojawiają się nam liczne problemy, w tym częste komunikaty „Sprawdź system plików” po niemal każdym restarcie urządzenia, błędy w HBS oraz sugestie ze strony wsparcia technicznego QNAP dotyczące przeprowadzenia testów dysków narzędziem...
  12. J

Pomoc Aktualizacja stanęła na 30%

Rebooot z poziomu ssh i uruchomił się poprawnie. Czekam na support co odpiszą.
  13. J

Sęk w tym, że nie ma logów. W trakcie jak stanęło na 30% otworzyłem nowe okno przeglądarki i wszedłem na adres urządzenia. Pokazał się wtedy jakiś komunikat o RAMie i w komunikacie była możliwość pobrania jakichś logów. Jednak w logach tych jest tylko info nt, wyniku komend "df" i "du".
  14. J

Jak widać na załączonym obrazku, aktualizacja stanęła na 30%. W nowej karcie przeglądarki raz udało się dostać do web gui i pokazał się jakiś komunikat... RAM... pobrały się logi. W panelu sterownia przy informacji o ramie było "nan undefined używalny" Do urządzenia możemy się zalogować po...