Recent Content by kapustowicz

1. kapustowicz

Qnap TS-453A czy TS-451+

Ale liczy się sprawniejszy procesor, pracujący w niższych temperaturach - buczenie niektórym może przeszkadzać. Płyta główna też jest poprawiona - nie potrafię powiedzieć dokładnie w jakim zakresie. Poza tym ten model wypuszczony jako ostatni gwarantuje, ze pociągnie wszystkie nowości jakie...
  2. kapustowicz

Qnap TS-453A czy TS-451+

TS-453A - nowszy model
  3. kapustowicz

Pomoc HappyGet 2

HappyGet 2.9 TS-453A Version 4.2.1 Mam zainstalowany Happyget, ale gdy go kilkam w menu qnap to strona nie otwiera się i otrzymuję błąd: ERR_CONNECTION_REFUSED. Macie jakiś pomysł?
  4. kapustowicz

Pomoc HS-251-2G Problem z odtwarzaniem filmów

Po prostu youtube jako aplikacja bezpośrednio dostępna w HybridDisk Station jest niedorobiona o czym już wspomniał SiewcaRyżu. Wszystkiego Najlepszego z Okazji Świąt QNAP - ma system operacyjny obsługujący wszystkie ich urządzenia. Naturalne jest więc że urządzenia nasłabsze mogą mieć problemy...
  5. kapustowicz

Mam dla was jeszcze jedną propozycję. Wczoraj oglądałem wszystkie ustawienia i możlwości KODI zainstalowanego na HybirdDisk Station. W ramach add-on tam jest bardzo dużo różnych dodatków. Sprawdźcie to: Add-on:YouTube - Kodi Piszę o Chromecast - bo obsługa i przesyłanie obrazu na niego jest...
  6. kapustowicz

TS453A, youtube w HybridDisk Station to część przeglądarki chrome, widać przy uruchamianiu, działa płynnie. Koledze polecam chromecast do youtube, bardzo fajny gadżet. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
  7. kapustowicz

Mam chromecast do oglądania rzeczy przez youtube ale jak znajdę chwilę to zobaczę na ile sprawnie działa YT na HybridDisk station - to pewnie działa wtedy jak część przeglądarki chrmoe - jako zakładka - może on sobie po prostu permanentnie nie radzi z obciążeniem jakie wtedy dostaje jeśli chodzi...
  8. kapustowicz

Rozumiem że aplikację youtube uruchamiasz poprzez HybridDisk Station. A odtwarzanie filmów w jakości BlueRay działa płynnie? Ja np oglądałem tak gwiezdne wojny (plik video 36GB) i nie było żadnych problemów jak już udało mi się włączyć oglądanie.
  9. kapustowicz

Nie chce się mądrzyć ale wg mnie twój nas tworzy thumbnails albo skanuje dyski w poszukiwaniu multimediów dlatego Ci się to przycina. Spróbuj może z pustym dyskiem czy problem wystąpi. Należy pamiętać że np system na potrzeby swoich PhotoStation, VideoStation, Music Station skanuje multimedia...
  10. kapustowicz

Najlepszy QNAP na 2 albo 4 sloty

Hej, dużo porównań ii wątków dotyczy wyboru NAS na 2 dyski. Kręcą się głównie wokół modeli 251 i 253. Czy gdyby do tej stawki dorzucić ewentualnie urządzenia na 4 dyski to co byłoby porównywalne do 253 PRO albo 251+? Przede wszystkim zależy mi na płynnej pracy HybridDisk Station przy dużym...
  11. kapustowicz

Pomoc Przeniesienie dwóch dysków (macierz RAID1) do nowego NAS na dwa dyski (2-bay)

Dzięki, podejrzewałem że tak to zadziała, ale nie ma to jak potwierdzenie od doświadczonego użytkownika :) THX
  12. kapustowicz

Pomoc Przeniesienie dwóch dysków (macierz RAID1) do nowego NAS na dwa dyski (2-bay)

Cześć, sprzedaję QNAP HS-251, chcę kupić mocniejsze urządzenie. Mam tam obecnie dwa dyski w RAID-1. Jak mam sprawnie przenieść oba dyski do nowego NAS, aby nie stracić danych? Nie zależy mi na ustawieniach - konfigurację przeprowadzić mogę na nowo. Czy już teraz mam przygotować jeden dysk jako...
  13. kapustowicz

Dla osób chcących szeroko korzystać z wszystkich funkcjonalności multimedialnego NAS - jaki dwudyskowy model jest godny polecenia mając na uwadze wszystkie problemy poruszane w tym wątku? Cena nie gra roli. Chodzi o zachowanie płynności funkcjonowania takiego sprzętu. Jednoczesne korzystanie z...
  14. kapustowicz

Kość RAM jest w tym sprzęcie wlutowana. Chętnie wymeinię na 8GB - kto może to zrobić? Jakiś namiar? Dla utorrenta miałem przydzielone 512MB, ale dziękuję za sugestię - obniżyłem do 256MB. Dla pewności jeszcze raz sprawdziłem opis tego urządzenia na stronie producenta - i zaintersowanym i...
  15. kapustowicz

Ok, to po co producent sprzedaje sprzęt z 1GB - nie ma tam ostrzeżenia o znacznym ostrzeżeniu jego użyteczności. Jestem zawiedziony, bo moje wymagania co do tego sprzętu na prawdę nie były wygurowane, dlatego uważałem że sprzęt reklamowany jako supermultimedialny spełni moje wymagania. rTorrent...