Recent Content by Kiler_pl

1. K

Pomoc Wordpress / przekierowanie z domeny na serwer qnap + certyfikat SSL

Chciałbym zrobić stronkę z możliwością wypożyczenia przyczepy motocyklowej. Z kalendarzem, gdzie można od razu sprawdzić gdzie jest dostępna i móc sobie zrobić rezerwację :) Więc czasem bym tam zajrzał :) Mam jeszcze WP dziadka w wersji 3.3.2 który chodzi na php 5.2 :) nie da się już tego...
  2. K

nie odpalałem myqnapclouda, mam wykupioną domenę i przekierowane IP na moje zewnętrzne coś zaskoczyło na firefoxie, na private mode wcale nie działa, na edge też nie działa xD.. dzięki bardzo na dziś, mam już przepalone zwoje, muszę odsapnąć bo od rana ogarniam same problemy z tym cudem :)...
  3. K

tak mam ustawione, ale próbowałem już zewnętrzne IP, wewnętrzne, z portami i bez i jedyne co miałem to problemy, żeby się dostać potem po LAN.. ale to zmieniałem sobie przez myPHPadmin
  4. K

nie, wordpressa mam bezpośrednio w folderze Web port zwykły zmieniłem tymczasowo na 8085, SSL na 8086 wewnętrznie loguję się bez problemu poprzez 192.168.1.20:8085 lub https://192.168.1.20:8086 dla SSL i tu WordPress startuje bez problemu co mi nie pasuje wpisując sobie IP zewnętrzne na...
  5. K

o, no i fajnie, włączę private mode - dzięki za podpowiedź. Wordpress - ściągnąłem czystą, aktualną wersję w zip. Wypakowałem w folderze Web po uruchomieniu serwera, zainstalowałem MariaDB5 i 10 (korzystam z 10), zainstalowałem myPHPadmin stworzyłem bazę danych (wordpress, utf8 PL) wlazłem...
  6. K

Cześć, dzięki za odpowiedź :) Trochę raczkuję i bawię się tematem już kilka dni :) 1. Router to Ubiqiti UDR, tak, obsługuje NAT :) tak, oczywiście próbuję się odłączyć od LANu i testować bezpośrednio z zewnątrz - nie działa. W przeglądarce też czyszczę historię co jakiś czas, a do testów...
  7. K

Cześć, help, bo już skończyły mi się pomysły. Potrzebuję zrobić przekierowanie z domeny na serwer qnap. Domena ma ustawiony typ rekordu A, przekierowana na stałe IP (mojej sieci, gdzie jest serwer). Uruchomiłem serwer WWW na QNAPie, ustawiłem porty, zrobiłem przekierowania na routerze...