Recent Content by kr.sz

1. K

Pomoc Podłączenie do AD

Witam. Przypuszczam że ktoś stwierdzi że temat wałkowany. Mimo wszystko nie mogę sobie poradzić. Chce podpiąć qnap TS-212P do AD. Wykonuje to w trybie ręcznym (automat nie działa) i dostaje komunikat: "Konfiguracja sieci Microsoft niepoprawna . Nie można pobrać domeny. Proszę sprawdzić...
  2. K

Pomoc Transmission resetujące się ustawienia

Witam. Mam taki problem z Transmission, że przy każdym resecie qnap-a lub samej aplikacji (nie wiem kiedy się to dzieje) ustawienia ograniczenia prędkości transferu, jak i harmonogram (nie wiem czy coś jeszcze) się resetują. Czy można temu jakoś zaradzić? Z góry dziękuję za pomoc
  3. K

Pomoc Problem z DNS

No jak widać (odpisałem w edycji poprzedniej wiadmości) była to moja wina nie biednego mikrosa ani tym bardziej qnapa. Dziękuje wszystkim za pomoc :) Temat myślę że można zamknąć
  4. K

Pomoc Problem z DNS

mówi same gwiazdki :-( (przez telnet) a nie.... na 7-dmym hopie pojawił się host powyżej bramy ... Ok juz doszedłem do tego. problemem było moje durne ustawienie openVPN. klienci mieli mieć te samą podsieć.... zmiana naprawiła wszystko
  5. K

Pomoc Problem z DNS

Stoi na mikrotiku. Ale on jest jedyną bramą. Podział łącza jest robiony na nim. Żadnych innych bajerów. Teraz dla przykładu zrobiłem mu restart i zamiast kresek ładnie podaje bramę 192.168.0.1 ale to nic nie zmienia.
  6. K

Pomoc Problem z DNS

Ok nie mówię nie. Ale co akurat jemu przeszkadza? Mam koło 20 urządzeń w sieci i zero problemów. Tak jak mowię qnap też przez parę dni nie sprawiał problemów a teraz nie może i nie może ;) Normanie ściągał mi nawet pliki. I przestał .... i nie wiem czemu. Najchętniej przywrócił bym mu ustawienia...
  7. K

Pomoc Problem z DNS

No jak tak zrobię i dam zapisz to po zapisaniu mam coś takiego jak w załącznikach (nie wiem jak dodać zdjęcie) Tak. I wszystkie inne urządzenia działają i nawet przez parę dni qnap działał. I przestał. Być może coś popsułem bawiąc się aplikacjami ale nie wiem co i jak to naprawić.
  8. K

Pomoc Problem z DNS

W panelu sterowania nie wyświetla bramy tylko dwa myślniki "--" ale np po jakimś czasie albo resecie zaczyna wyświetlać właściwą bramę. Reszta danych wyświetlana poprawnie
  9. K

Pomoc Problem z DNS

po prawdzie dokładnie to samo to ip 5 na końcu. Aktualnie wpis dla MAC qnapa jest wyłączony (ale to i tak nic nie zmienia)
  10. K

Pomoc Problem z DNS

bo mam dwóch w tej chwili to raz. a dwa to akurat jest już któryś test z kolei i któreś serwery
  11. K

Pomoc Problem z DNS

Nie ma problemu. W tej chwili bez DHCP wygląda to tak: ip: 192.168.0.6 maska: 255.255.255.0 brama: 192.168.0.1 (ta ustawione a wyświetla się --) pri dns: 8.8.8.8 sec dns: 8.8.4.4
  12. K

Pomoc Problem z DNS

Witam. Od paru dni jestem posiadaczem TS-212P. O ile na samym początku nie było żadnego problemu o tyle w tej chwili bardzo dziwnie zachowuje się konfiguracja sieci. Od samego początku ustawienia sieciowe qnap pobierał z routera (ip, brama, maska dns z dhcp). Teraz nawet jeśli to robi to nie...