Recent Content by Lenik

1. Lenik

Pomoc Teoretyczne przeniesienie systemu z HDD na SSD - jak wykonać poprawnie, by coś nie zepsuć?

@Marvin27 - w jaki sposób naprawiłeś problem z migawkami na SSD? Mam podobnie i nie mogę ich usunąć. Zgłosiłem do support
  2. Lenik

Pierwszy budżetowy NAS do domu

Nie skusiłem się na 4 zatoki. Może kiedyś, kto wie 🤔
  3. Lenik

Zamówiłem QNAP TS-264-8G ale z 16GB. Po rozmowie ze sprzedawcą zaproponowali mi 2 x 8GB lub 1 x 16 GB. Wybrałem 16 GB
  4. Lenik

Pomoc TS-230 wymiana RAM

🤝
  5. Lenik

Pomoc TS-230 wymiana RAM

:(. Nie potrafię. Czy jest jakiś inny sposób programowy aby test RAM przeprowadzić samodzielnie z poziomu przeglądarki?
  6. Lenik

Pomoc TS-230 wymiana RAM

Witam W moim TS-230 (przy okazji nie mogę go wybrać przy definiowaniu mojego profilu :unsure: ) nie ma możliwości podłączenia do monitora. Chciałbym wykonać stres test pamięci RAM przy pomocy np. memorytest86 lub podobnej aplikacji. Mogę ten test wykonać poprzez ssh, ale nie mogę znaleźć w sieci...
  7. Lenik

O, to już jest jakiś trop (y)
  8. Lenik

@maj0nez Piszesz, że Twój NAS TS-264 ma gniazda pamięci, RAM nie jest wlutowany. W sieci znalazłem takie urządzenie link...
  9. Lenik

Witam i dziękuję za feedback. W takim razie delikatny hałas jest przypadłością wszystkich lub większości dysków do NAS. Muszę pomyśleć o zmianie lokalizacji NAS, aby wyeliminować odczuwanie hałasu. Ja posiadam Seagate IronWolf 2x4GB i pracują one w RAID1. No i cały czas grzechoczą. Porównując...
  10. Lenik

Witam, @maj0nez Zastanawiam się nad kupnem takiego samego NAS, jak w Twoim przypadku. Mój obecny TS-230 jest bardzo słabiutki, a poza tym serwis QNAP stwierdził, że RAM jest w nim uszkodzona. Występowały samoistne restarty, głównie w czasie pracy aplikacji QNAP AI Core (potrzebuje ona jednak...
  11. Lenik

Pomoc TS-230 wymiana RAM

Dzięki za super szybką odpowiedź. Przemyśle Twoje propozycje 🤝
  12. Lenik

Pomoc TS-230 wymiana RAM

Witam wszystkich Otrzymałem od serwisu ( na skutek mojego zgłoszenia serwisowego) informacje, że w moim NAS TS-230 jest uszkodzona pamięć RAM. Jest ona powodem samoistnych restartów NAS, np przy aktywnej aplikacji QNAP AI Core. 1. Czy taka wymiana jest możliwa w tym NAS? 2. Może ktoś z Was wie...