Recent Content by Ligeza

1. Ligeza

Pomoc Wyłączenie kopiowania do folderu "complete"

W zakładce wtyczki jest tylko opcja wyłącz, i po zmianie znika z ustawień "Autotools". Dodatkowo dałem aby przy starcie również było na wyłączone. Restart rtorrent i dalej tworzy kopię pobranych plików w complete :/ Edit. Odinstalowałem rtorrent, usunąłem wszystkie pliki z ustawieniami i...
  2. Ligeza

To jedyne co znalazłem w tym pliku. Większość jest już zakomentowana. Sprawdziłem "/usr/bin/rtorrent/bin/filebot-queuemgr.sh" ale nie ma takiego pliku. Może jeszcze jakieś pomysły? [/share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/rtorrent/etc] # cat rtorrent.conf | grep event # Save torrents immediately to prevent...
  3. Ligeza

Najnowsza: rtorrent_0.15.7-777_x86_64
  4. Ligeza

W scripts tylko jakieś example, a w katalogach pusto, próbowałem nawet ustawienia domyślne i tylko skasowało mi niepotrzebnie reguły kiedy usuwać pobieranie. Reinstalacja też nie pomogła więc postanowiłem zapytać na forum.
  5. Ligeza

Próbowałem już tego i mam to tak jak na poniższym obrazku, i mimo usunięcia folderu complete, tworzy go od nowa i tworzy w nim kopię pobranych plików.
  6. Ligeza

Czy jest możliwość, aby wyłączyć kopiowania pobranych plików do folderu complete? Czyli, aby po pobraniu pliku był tylko w katalogu dowloads.
  7. Ligeza

Pomoc Zaszyfrowany dysk.

Trochę będzie zabawy, ale skoro nie ma innej możliwości to tak zrobię. Przed wymianą dysku głównego ten drugi wolumen sam się odblokowywał po starcie. Nawet hasło przyjmował ze spacją jak robiłem backup klucza początkiem stycznia. Teraz wgrałem do qnapa firmware z 2023 roku i nawet to nie...
  8. Ligeza

Pomoc Zaszyfrowany dysk.

Hasło mogę zmienić podając jedynie stare hasło. Nie ma opcji zmiany hasła przy użyciu pliku z kluczem szyfrowania. Po wpisaniu spacji w haśle, pole tekstowe zmienia kolor na lekko czerwony i nie można zatwierdzić operacji.
  9. Ligeza

Pomoc Zaszyfrowany dysk.

Wymieniałem dzisiaj dysk główny w NAS TS253A, drugi dysk został bez zmian (wolumen statyczny). Drugi dysk jest zaszyfrowany, a z tego co pamiętam miałem w haśle spację (szyfrowanie było ustawione 10 lat temu). Niestety obecnie nie mogę go zmienić bo po wpisaniu spacji wyświetla się błąd. Czy...
  10. Ligeza

Wiedza Zigbee - włącznik światła (bez N)

Próbowałem z kondensatorem i nie pomogło, z neutralnym również się nic nie poprawiło. Na lampach ledowych i zwykłych żarówkach ledowych działa dobrze. Tak jak wspominałem one nie są na przekaźnikach tylko jest tam triak. Z przekaźnikowymi włącznikami nie miałem nigdy problemów.
  11. Ligeza

@SiewcaRyżu Znalazłem w poprzednich postach model. Miałem z nimi problem przy żarówkach filamentowych (żarówki migotały). U ciebie działają dobrze?
  12. Ligeza

@SiewcaRyżu Te włączniki to moes które działają z neutralnym lub bez neutralnego (nie słychać przekaźnika w środku)? Edit: Znalazłem w poprzednich postach model. Miałem z nimi problem przy żarówkach filamentowych (żarówki migotały). U ciebie działają dobrze?
  13. Ligeza

Nie wszystkie zasilane z 230V są wzmacniaczami, np. te bez neutralnego przewodu zazwyczaj nie mają funkcji routera. Ale w większości przypadków jest tak jak napisałeś chociaż są nieliczne wyjątki.
  14. Ligeza

CC2531 jest raczej kiepskim urządzeniem jako koordynator i raczej nie zalecanym (tu doszukiwał bym się przyczyny opóźnień). Nawet nie wiedziałem że integracja od Tuya jest płatna.
  15. Ligeza

A jaka bramka? Jeśli od tuya to integracja z HA prawdopodobnie leci po chmurze. Ja u siebie używam Sonoff dongle (zigbee2mqtt) i wszystko działa błyskawicznie z HA , a przez te kilka lat uskładało się prawie 50 urządzeń na zigbeee