Recent Content by logic123

1. logic123

Pomoc BRAK możliwości udostępniania via PLEX

Dzień dobry. Mam zapytanie kolejne szanowni. \ Kiedy przeglądam bibliotekę plexa na apk w telefonie samsung i chcę jakieś zdjęcie udostępnić, wybieram Watsup i dostaje komunikat "Ten format pliku nie jest obsługiwany" na QuMagie działa bez problemu. Coś da się z tym zrobić? Panie Siewco...
  2. logic123

Pomoc Różna ilość raportowanych plików przez PLEX i Multimedia Console. Jak to?

Raczej w jednym pliku każdy film, to są filmy z urządzeń różnych, gromadzone latami, jakieś telefony, tablety, aparaty, kamery itp. Ale sprawdzę ten trop.
  3. logic123

Pomoc Różna ilość raportowanych plików przez PLEX i Multimedia Console. Jak to?

Dzień dobry. Mam zdziwienie. Otóż zadając identyczną bazę plików do bibliotek PLEXa i Multimedia Console Jeden raportuje ilość plików 104465 (Multimedia Console) a PLEX 104396 Jest szansa jakoś zbadać skąd ta różnica? Panie Siewco ratuj Pan :oops: Dziękuję za podpowiedzi.
  4. logic123

Pomoc Plex nie widzi wszystkich folderów/albumów w bibliotece.

Jo , czekam. Panie Siewco. jest tego trochę po "porządkach" ostało się około 105k plików. I faktycznie po latach gromadzenia z różnych urządzeń bałagan trochę jest w strukturze folderów. Bedę walczył z tym bałaganem :)
  5. logic123

Pomoc Plex nie widzi wszystkich folderów/albumów w bibliotece.

Dzień dobry. Chodzi o apkę na TV Samsung. Kiedy wchodzę w swoją bibliotekę (z lewej strony klikam pilotem od tv w nazwę biblioteki, następnie kiedy w filtrach wyszukiwania wybieram "wszystko" następnie rodzaj "albumy" dostaje wynik 55 różnych folderów z zasobów, gdzie folderów powinno być o...
  6. logic123

Pomoc Pamięć podręczna SSD. Czy warto?

zaraz tam niedobry Panie Siewco Świeżak jestem, pytam, dociekam. ;)
  7. logic123

Pomoc Pamięć podręczna SSD. Czy warto?

Dzień dobry. Mam ts-230, ssd 500gb na system i 12 TB hdd na dane. Czy włączenie opcji przyspieszanie z użyciem pamięci podręcznej, to faktycznie dobra opcja? 1. Czy płynność odtwarzania filmów np. na urządzeniach mobilnych via PLEX faktycznie przyspiesza? 2. Ile trzeba miejsca zarezerwować na...
  8. logic123

Pomoc Generowanie miniatur. Pytanie.

Panie Siewco, ja nie skarżę się na szybkość działania. Nie każdy ma tyle pieniędzy co Pan, żeby 6tyś czy więcej wydać na sprzęt z górnej półki. za wszystko razem z dyskami wydałem 2tyś i mi wystarczy do domu. Pytałem jaka opcja pozwoli ukończyć obydwa zadania szybciej, tyle. ale dziękuję za...
  9. logic123

Pomoc Generowanie miniatur. Pytanie.

Dzień dobry. Pytanko do Państwa. Załadowałem na NAS ts-230 140tyś plików (zdjęć i filmów) Używam PLEX i QuMagie. Czy włączyć generowanie miniatur na obu aplikacjach jednocześnie, czy lepiej najpierw pozwolić plexowi na "zrobienie" biblioteki a później QuMagie ma zająć się generowaniem...
  10. logic123

Pomoc Wymiana dysku HDD z 4TB na 12TB. Proszę o pomoc.

Dobry wieczór. Wszystko się udało, wedle Pana "przepisu" Panie Siewco. SSD poszedł na #1, 12TB na #2. Udało się. Kopiuje właśnie całość na 12 TB. Dziękuję. Jakby Pan potrzebował zdjęć z drona a będę w pobliżu, odwdzięczę się za free. szymon.lokalnie na YT Piona!
  11. logic123

Czy muszę formatować dysk ssd na którym będzie system w komputerze PC w jakiś sposób czy prosto z pudełka do qnapa?
  12. logic123

Zastanawiam się czy "można zacząć wszystko od początku", tak jak bym z pudełka wyjął po zakupie i po raz pierwszy inicjował. Czy tak się zadzieje jeśli użyje 10sek przycisku reset? Jeśli włożę nowy ssd na 1 slot i odpale (bez resetowania) to system ruszy od nowa czy jakieś stare dane pozostaną?
  13. logic123

Dzięki za pomoc. A jak mam zresetować system, to znaczy. Mam go 1. wyłączyć 2. wsadzić na slot 1 ssd 3. włączyć 4. zresetować przyciskiem trzymając 10 sek naciśnięty? ?
  14. logic123

Dobra zamówiony ten co Pan polecał https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/dyski-i-pamieci/dyski-wewnetrzne/dysk-twardy-kingston-kc600-512gb-skc600-512g?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw9IayBhBJEiwAVuc3fpOpf0HawhG-uU4121_Z5xzs3ccDh0VPrci19VhFk9ASJSlqqYRlPRoC4iEQAvD_BwE ten tak?