M
Local time
02:20
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
0

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• M
      Rozumiem,że jesteś zwolennikiem zbudowania RAID'a raz i już nie wprowadzania do niego zmian. Może i słusznie... wstrzymam się. Zbuduję od zera -> docelowo, RAID6 oraz systemowy RAID1 . Przeniosę dane z "zewnątrz" i odtworzę backup ustawień.
    • M
      Ale poza tym urządzenie pierwsza klasa. Nic więcej mi nie trzeba. Ten jeden mały mankament ale dosyć"bolesny" ;) Jest nauczka. Spooore przewidywanie i od razu duża macierz. 1771175674 Czy jeśli system zrobię na jednym dysku SSD, w środę...
    • M
      Jestem w trakcie weryfikacji kopii.. Zrobię chyba jeszcze z jedną.. 18 lat danych... Kopie robię się już od 4 dni. Nie wiem jak to się wszystko zachowa, nie chcę konfigurować całego NAS'a od podstaw, mam sporo ftp, reguł FW, VPN, zobaczymy...
    • M
      mam ssd'a 480 Kingstona wstawionego dla virtualek ale myślisz że nie musi być podwójny? Co jak zejdzie SSD'ek? Reszta - wszystko w temacie, zabieram się za robotę. Masz Racje, od razu RAID6 i dopiero później przewałka danych z zewnątrz.
    • M
      Dzięki za szybką odpowiedź, model podałem w tytule " TS-h973AX RAID 1 ->5 ->6 - Bezbolesna migracja.". Ale czy sposób jaki podałem będzie ok? Druga pula (RAID5), przegranie ręcznie ale poprzez FileStation, potem dopiero zniszczenie Puli1...
    • M
      MarcinE napisał nowy temat.
      Hej, Podpowiedzcie poproszę jak możliwie bezboleśnie przejść z RAID 1 na 6. Moja obecna konfiguracja 2x 6TB (RAID 1) -> docelowa 5x6TB (RAID 6) Korespondowałem z supportem w sprawie możliwości migracji "w locie" ale niestety ze względu na...
      • 1771142055407.png
      • 1771142276523.png
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…