Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Rozumiem,że jesteś zwolennikiem zbudowania RAID'a raz i już nie wprowadzania do niego zmian. Może i słusznie... wstrzymam się.
Zbuduję od zera -> docelowo, RAID6 oraz systemowy RAID1 . Przeniosę dane z "zewnątrz" i odtworzę backup ustawień.
Ale poza tym urządzenie pierwsza klasa. Nic więcej mi nie trzeba. Ten jeden mały mankament ale dosyć"bolesny" ;)
Jest nauczka. Spooore przewidywanie i od razu duża macierz.
1771175674
Czy jeśli system zrobię na jednym dysku SSD, w środę...
Jestem w trakcie weryfikacji kopii.. Zrobię chyba jeszcze z jedną.. 18 lat danych... Kopie robię się już od 4 dni. Nie wiem jak to się wszystko zachowa, nie chcę konfigurować całego NAS'a od podstaw, mam sporo ftp, reguł FW, VPN, zobaczymy...
mam ssd'a 480 Kingstona wstawionego dla virtualek ale myślisz że nie musi być podwójny? Co jak zejdzie SSD'ek?
Reszta - wszystko w temacie, zabieram się za robotę. Masz Racje, od razu RAID6 i dopiero później przewałka danych z zewnątrz.
Dzięki za szybką odpowiedź,
model podałem w tytule " TS-h973AX RAID 1 ->5 ->6 - Bezbolesna migracja.".
Ale czy sposób jaki podałem będzie ok? Druga pula (RAID5), przegranie ręcznie ale poprzez FileStation, potem dopiero zniszczenie Puli1...
Hej,
Podpowiedzcie poproszę jak możliwie bezboleśnie przejść z RAID 1 na 6.
Moja obecna konfiguracja 2x 6TB (RAID 1) -> docelowa 5x6TB (RAID 6)
Korespondowałem z supportem w sprawie możliwości migracji "w locie" ale niestety ze względu na...