masa_boss
Local time
00:18
Featured content
0
Punkty reakcji
0

Ostatnia aktywność Wiadomości Featured content O sobie

• masa_boss
      Mam wielką prośbę, czy możecie napisać punkt po punkcie (w skrócie) co powinienem zrobić aby uruchomić VPN? Przyda się również dla innych laików.
    • masa_boss
      Czyli dostawca ISP ma przekierować port 1194, a DDNS ustawić w QNAP?
    • masa_boss
      Okej :) Poproszę o więcej szczegółów :) 1730719322 Czy mimo zmiennego IP również trzeba przekierować porty?
    • masa_boss
      Myślę, że oni bo raczej nie dadzą dostępu do routera. Dostałem informację, że posiadam zmienne IP. Stałe to koszt 20 zł/ miesiąc. Czy da się to zrobić na zmiennym?
    • masa_boss
      Dobrze. Jak tylko coś już będę wiedział to napisze. Dziękuję za pomoc.
    • masa_boss
      Okej. Czekam na odpowiedź o ISP. Jeśli port zostanie przekierowany to pozostaje tylko skonfigurować QNAP?
    • masa_boss
      Wystąpiłem do dostawcy internetu o zmianę w ustawieniach routera. Czy dobrze rozumiem, jeśli QNAP ulegnie uszkodzeniu lub go wyłączę to dalej będę mógł normalnie korzystać z internetu w sieci domowej?
    • masa_boss
      Publiczny adres IP sprawdziłem przez stronę internetową (LH.pl - Twój adres IP). Jak już wspomniałem, jestem laikiem. Nie wiem o jakie porty chodzi. Proszę o podpowiedź.
    • masa_boss
      Okej. Jakie porty należy przekierować?
    • masa_boss
      O co dokładnie powinienem poprosić dostawcę, tzn. co powinien ustawić? Na pewno nie otrzymam dostępu do routera.
    • masa_boss
      masa_boss napisał nowy temat.
      Witam, Na wstępie napiszę, że jestem laikiem w tych sprawach. Od niedawna jestem użytkownikiem QNAP TS-212P. Chciałbym założyć własny serwer VPN do używania pulpitu zdalnego na tablecie z android. Założyłem konto na myQNAPcloud i skonfigurowałem...
      • 1730617119359.png
      • 1730617271392.png
      • 1730618350793.png
      • 1730618521215.png
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…