Recent Content by mikel01

1. M

Pomoc Problem z odtwarzaniem filmów dlna

No właśnie też tak myślałem ale odpaliłem przez Media Streaming i jest to samo, jak są 2 ethernety podłączone to po kilku minutach się rozłącza. Dzięki za podpowiedź.
  2. M

Pomoc Problem z odtwarzaniem filmów dlna

Witam wszystkich borykam się z następującym problemem: podczas oglądania filmów przez dlna, gdy 2 kabelki z qnap są podłączone do routera to po chwili film się urywa i dlna się wyłącza czy to twonky czy coś innego. jak jeden kabel jest podłączony to wszystko gra i nie ma żadnych problemów. 2...
  3. M

Pomoc Vpn l2tp

Witam Mam problem z vpnem. Pptp działa ok, po zmianie na L2TP nie łączy się z serwerem vpn. Połączenie z win 7. Czy ktoś mial podobny problem? Porty przekierowane. Czekam i po chwili wyrzuca error. Telefon np. laczy się bez problemu. Pozdrawiam
  4. M

Pomoc Banalne pytanie o dysk

Witam, może banalne pytanie ale szukam w opcjach być może jest taka opcja niedostępna, mam jeden dysk i chciałbym podzielić go na mniejsze oraz nadać uprawnienia domownikom. po 400 GB dla 2 osób + całość na pozostałość. Czy jest taka możliwość ?
  5. M

Pomoc Konfiguracja VPN

qnapa jeszcze nie ma docelowo ma być w tej sieci LAN 1, Coś nie tak to pewnie dlatego że z routera DSL powinny iść 2 kreski do qnapa i do LAN1. :) Jeśli teraz jest ok to proszę o odpowiedź a jak nie to naprowadzenie co jest nie tak :)
  6. M

Pomoc Konfiguracja VPN

Mam pytanie czy jest możliwość i czy będzie działać zestawienie vpn między dwiema sieciami lan tak jak na załączonym obrazku. Chodzi o to że chciałbym na qnapie zestawić vpn i będąc w sieci LAN 2 ustawiając router do połączenia vpn uzyskać dostęp do zasobów sieci lan 1 wraz z adresem ip routera...
  7. M

DS215j czy TS-231

Wiem, że 251 posiada wbudowaną wirtualizację i pewnie działa o wiele lepiej ale posiadam mały budżet :) na takie zabawki, jeszcze pytanko jak wygląda DDns czy istnieje coś podobnego do Synologa co załatwia sprawę zmiennego IP czy trzeba zarejestrować na zewnątrz taką usługę. Sory za takie dziwne...
  8. M

DS215j czy TS-231

Witam, mam pytanie dotyczące urządzeń z tematu, co wybrać jeśli potrzebuje uruchomić system wirtualny który chcę przechować na dysku sieciowym a uruchamiać będę na komputerze. Chodzi o to czy można bez problemu przechować na tych urządzeniach pliki z systemem wirtualnym a uruchamiać na maszynie...