Recent Content by mikolajj

1. mikolajj

Pomoc Qnap TS-473 - nie działa czwarty slot pamięci - prośba o sugestię co jestem w stanie przetestować dalej?

Uruchomił się z 4 na raz. Z jedną nie testowałem. Moge to zrobić jutro - dziś od rana A jaki jest cel takiego testu skoro działa całość?
  2. mikolajj

Pomoc Qnap TS-473 - nie działa czwarty slot pamięci - prośba o sugestię co jestem w stanie przetestować dalej?

Acha teraz pamięć chodzi tak. Poniewaz kości Kingston i Micron są to te same kości (przynajmniej dokładnie te dwa modele, które mam) robione przez mikrona a brandowane tylko przez Kingstona, to chodzą w sposób dual channel. Dwa Cruciale też chodza w dual channel. login as: m.k...
  3. mikolajj

Z tym portem COM1. W starszej wersji jest na to gotowy jack 3.5,mm Zna ktoś może pinout? A co to Qnapa to naprawiłem... rozkręciłem, przedmuchałem, wyczyściłem izorpopanolem styki. Wymieniłem ładnie termo pastę na taką 12W/mk (jakaś promka w Komputroniku była i zapłaciłem za nią chyba 15...
  4. mikolajj

Do dual channel są potrzebne 2 fizyczne kości z tego co pamiętam... A sam Qnap (ts-473, który mam) pokazuje to w taki sposób w interfejsie www - więc może nie rozumiem co masz na myśli z działaniem "na tej samej kości". Nie słyszałem i nie widziałem do tej pory, żeby którykolwiek Qnap...
  5. mikolajj

Cześć, kupiłem QNAP-a z eBaya z 16 GB RAM-u (Kingston 9905630-039.A00G) i chciałem rozbudować pamięć do 64 GB, ponieważ chcę go używać jako rejestrator CCTV oraz do wirtualizacji (+docker). Dodałem drugi moduł Micron (16ATF2G64HZ-2G6H1) – taki sam jak Kingston, tylko inna marka – i chciałem...