NastykMan
Local time
17:06
Featured content
0
Punkty reakcji
1

Ostatnia aktywność Wiadomości Featured content O sobie

• NastykMan
      NastykMan zareagował Lubię to Lubię to na post wac_ns w dyskusji Wybór pierwszego NASa do domu.
      generalnie apka qnapa jest ok, czytelna i przejrzysta - lecz mej ocenie wybrałem rejestrator tego samego producenta tj Dahua. Mimo ze posiadane kamery były na liście rekomendowanych w Qnap to jednak nie wykorzystywały technologii Ai to po...
    • NastykMan
      NastykMan zareagował Lubię to Lubię to na post wac_ns w dyskusji Wybór pierwszego NASa do domu.
      Ja też najpierw na qnapa (ts-253d) nagrywałem obraz z kamer z czasem jednak kupiłem dedykowany rejestrator z AI i wtedy kamery są w pełni wykorzystywane.
    • NastykMan
      NastykMan zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Wybór pierwszego NASa do domu.
      pochwałka ! w nagrode : polecam Docker Compose [Recommended] | Immich zamiast QNAPowego rozwiązania do zdjęć może odpalenie jest trudne , ale dobrze zrobione - działa doskonale :)
    • NastykMan
      NastykMan odpowiedział w temacie Wybór pierwszego NASa do domu.
      Jaki model rejestratora posiadasz? Nie pomyślałem o tym a może to jest lepsze rozwiązanie. Jak jest z jakością aplikacji w qnapie? Dużo odstają od S?
    • NastykMan
      Bardzo istotna, bo to jest kolekcja pewnie ponad 100 tys. zdjęć. myślałem że raid5 też jest bezpieczny. No tak, zapomniałem o m2🫣 Sorki, dawno z forum nie korzystałem 🫣 Sprawdziłem i ten SkyHawk jest kompatybilny Jak macie jeszcze jakieś...
    • NastykMan
      Ale przy raid1 stracę połowę pojemności, będą tam jeszcze wpięte kamery IP dlatego myślałem nad 4 dyskowym tylko czy od razu muszę mieć 4 dyski? A mam ofertę kupić ts464 z 16gb ramu za 1900zł tylko czy warto iść w używki?
    • NastykMan
      NastykMan zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Wybór pierwszego NASa do domu.
      bez łaski Qnap TS-264-8G - Serwer plików - Morele.net do tego jakis dysk M2 na system QNAPa - https://www.x-kom.pl/p/1273429-dysk-ssd-kingston-1tb-m2-pcie-gen4-nvme-nv3.html dysk sobie załatwisz taki byle były zgodny z tym nasem : =1"]Lista...
    • NastykMan
      NastykMan napisał nowy temat.
      Witam. Poszukuje swojego pierwszego NASa. Nie znam się zbytnio na tego typu sprzęcie więc wiem tyle co wyczytałem w sieci. Najbardziej zależy mi żeby zastąpić usługę Google zdjęcia na kilku urządzeniach bo w moim, syna i żony telefonie kończy się...
    • NastykMan
      NastykMan napisał nowy temat.
      Witam Wszystkich serdecznie. Jestem na etapie wyboru swojego pierwszego serwera NAS. Liczę że dobrze trafiłem ;)
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…