Recent Content by ngr23

1. N

Pomoc Foldery w AD

Witam, Mam połączonego nasa z ad oraz zrobiony acl. Chciałbym sharować foldery tak jak przy windows file server tzn. sharuje zasób i folder nie jest widoczny dla pozostałych. Aktualnie głowny wysherowany folder jest dostępny dla wszystkich z funkcją dziedzicznia. Czy wiecie jak to zmienić czy w...
  2. N

Pomoc Backup qnap to qnap

Panowie i tu kolejny problem jest STS backup leci aż miło. Łącze mam 500 symetryk... predkość przesyłu 30 mb/s W sieci lokalnej dwa qnapy lecą ok 200mb/s przy dużo gorszych dyskach. Gdzie może leżeć problem?
  3. N

Panowie wrócłem do życia :) UTM ;)
  4. N

właśnie mam zrobiony STS i nie śmiga, sprawdzę porty ;)
  5. N

SiewcaRyżu uważasz ze to złe rozwiązanie które proponuje @Pawliko ?
  6. N

chyba, że macie inne propozycję aby to pchać na zewnątrz nie używając chmury?
  7. N

konfiguracje utm czy trzeba coś zmienić na qnapie?
  8. N

przepraszam nie byłem precyzyjny: VPN jest stworzony na UTM , przez niego się łączę do zewnętrznej sieci. Czy jest taka możliwość, aby dwa qnapy się widziały ?
  9. N

Damian już opisuje :) Po próbie wyszukania serwera do synchronizacji nie można połączyć ip i porty się zgadzają. Może inaczej czy może jest jakaś lepsza praktyka aby zrobić backup na qnapa który jest poza siecią wew. nie używając chumry?
  10. N

w tym problem, że go nie znajduje
  11. N

Witam, Taki mam problem: chce połączyć qnap do qnap który jest poza siecią wew. jako backup. Zrobiłem VPN na kliencie, aby to połączyć dostaję oczywiście do qnapa na który ma iść backaup jednak... qfinder go nie widzi. Czy wiecie jak to uruchomić ?