Recent Content by Pitagoras

1. Pitagoras

QNAP TS-253Be -> Firmware: 4.5.2 -> 16 GB Ram -> Intel® Celeron® J3455 ->

Hej. @asystentbackup można wykorzystać 16 GB jeśli zrobisz wirtualną maszynę i przydzielisz 8 GB RAM dla niej właśnie wraz z rdzeniami procesora a pozostałe 8 zostawisz dla QTSa. Wtedy to wykorzystasz :)
  2. Pitagoras

Pomoc TS-251+ problem z diodami/BIOS. Urządzenie działa

No więc, zakupiłem nową kość, zaprogramowałem i wymieniłem. Niestety problem opisany powyżej w dalszym ciągu występuje. Czy jakieś jeszcze pomysły i propozycje rozwiązania tej usterki ktoś ma? Pozdrawiam Problem rozwiązany. Powodem okazał się procesor z wadliwej serii co już zresztą...
  3. Pitagoras

Witam. @Silas Mariusz , jeszcze jedno pytanie. Mam już kość i człowieka, który mi ją zaprogramuje, pytanie tylko czy wsad z forum trzeba jakoś przeedytować czy wrzucać jak jest? Nie wiem czy w BIOSie jest przechowywany np. numer seryjny? Pozdrawiam
  4. Pitagoras

@Silas Mariusz , natknąłem się w jakimś wątku, że możesz mieć taką kość z opcją zaprogramowania. Czy mogę prosić o wiadomość w tej sprawie?
  5. Pitagoras

Hej. Przed wczoraj dostałem używany TS-251+. Urządzenie z tego co mi wiadomo jest po naprawie pogwarancyjnej. Urządzenie obecnie działa, ale nie mam pojęcia jaki był powód naprawy i co było przyczyną usterki. Problem obecnie polega na tym, że po podłączeniu zasilacza, przy wyłączonym...
  6. Pitagoras

Ahoy

Witam wszystkim. Mam na imię Kuba. Jestem użytkownikiem NASa Zyxel od około 10 lat. Od 3 lat pracuję dla firmy sprzedającej urządzenia QNAP i S jako doradca techniczno-handlowy więc przez specyfikę pracy również nieco zaznajomiony z urządzeniami w/w marek ;) Na forum od wczoraj ponieważ...