Najnowsza aktywność pucharek

• pucharek
    tak tam emby zainstalowany
  • pucharek
    no dobra kupiłem i zamontowałem tego fire tv stick 4k max ale szczerze powiem ze mój tv pracuje tak samo jak ten fire tv , jeden i drugi nie odtwarza mi filmików które potrzebuje i wyskakuje błąd w załączniku oraz zdjęcie pliku, powiedz mi czy...
    • Zrzut ekranu 2024-11-22 111810.png
    • Zrzut ekranu 2024-11-22 111920.png
  • pucharek
    Pewnie ta, i już mnie to przeraża! :P Już ta technologia mnie przeraża, ja mam nadzieje ze tą emby zainstaluje na serwerze i na tym amazing- zaloguje się i będzie to hulać .....
  • pucharek
    No w sumie nie mam nic innego :D, ale tu bardziej chodziło mi o te zacinające filmy, pomyślałem że to może być tego wina, no i z drugiej strony jest taka opcja więc chciałem ją chociaż jakoś wykorzystać :D, ale zamówiłem już tego amazing co...
  • pucharek
    Tak pod 1gbe normalnie wszystko działa, kabel sprawny, mi wyglada na to że coś trzeba ustawić na serwerze aby akceptował te 2,5gbit. a co to ta auto negocjacja ? i jak ją ustawić ?
  • pucharek
    1732111216 A który najlepszy plex? emby? czy jellyfin ?
    • Zrzut ekranu 2024-11-20 145057.png
  • pucharek
    No dobrze, ale czy ten nvidia shield zagwarantuje mi filmiki bez zacinania ? no ale dalej wszystkie pliki filmy itp. mam na serwerze więc jak mam odtwarzać je poprzez nvidia ?
  • pucharek
    Tak na prawdę tworząc serwer kupiłem ten droższy bo zobaczyłęm fajną opcję hdmi :D czyli rozumiem ze będą się zacinały ? i nic z tym nie idzie zrobić ?
  • pucharek
    mam kupić sieciówke za tysiaka aby sprawdzić ? :D hehe, te złącz 2.5g w ruterze działa z tv z laptopem ze wszystkim oprócz serwera qnap
  • pucharek
    nie wiedziałem ze ma to znaczenie: PLAY box net router HFC model: CG3000TC
  • pucharek
    pucharek napisał nowy temat.
    witam ma problem, na serwerze posiadam mnóstwo filmików z telefonów i nie tylko qnap ma złącze hdmi które jest połączone bezpośrednio do telewizora LG, czemu to się zacina ? oczywiście filmiki z telefonów są w 4k , rozumiem, ze serwer ma hdmi i...
  • pucharek
    pucharek napisał nowy temat.
    WItam , mam qnap ts-364-16g LAN 2,5 Gbit , oraz router play który też posiada złącze LAN 2,5 Gbit, no i teraz mam taki problem jak serwer połączę przewodem do routera play 2,5Gbit to serwer nie widzi sieci zupełnie nic., a jak podłączę do...
    • Zrzut ekranu 2024-11-20 012853.png