Recent Content by qwertxx

1. Q

Pomoc QVPN odmawia adminowi otwarcia aplikacji

Dziękuję za odpowiedź. Sprawdziłem Edge, FireFox oraz Chrome w incognito. Niestety nadal to samo :(
  2. Q

Pomoc QVPN odmawia adminowi otwarcia aplikacji

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1456 Model serwera: QNAP TS-453Be Cześć. Mam problem - na koncie Admina głównego, ani na dodatkowym koncie z uprawnieniami admina nie mogę otworzyć aplikacji QVPN Service. Pojawił się komunikat, że nie jestem autoryzowany do jej otwarcia: Trudno jest...
  3. Q

Pomoc Szczegółowe Logi Systemu

TS-453Be QTS 4.4.1.1146 z grudnia br. Chciałbym włączyć logi dla VPN (zdalnie podłączeni użytkownicy), ale u mnie nie ma tej opcji, a na screenie powyżej jest. Coś jeszcze należy włączyć, by opcja się pojawiła? A może ta brakująca opcja to dla Client VPN (którego nie używam), a nie dla serwera...
  4. Q

Pomoc Dostęp do QTS ze zdalnego komputera przez OpenVPN

Aaaa. faktycznie przecież to oczywiste :) Dziękuję, działa.
  5. Q

Nie pytałem o mapowanie dysku (ten temat, który wskazałeś ja założyłem), tylko o dostęp do QTS. Chodzi mi o to, czy mogę dostać się z wykorzystaniem OpenVPN do QTS, by zmieniać ustawienia serwera, użytkowników, itp.
  6. Q

Super. Możesz wskazać jak to zrobić lub podać link do informacji?
  7. Q

Cześć. Czy jest możliwość, by dostać się do QTS z komputera połączonego przez Internet za pomocą OpenVPN? Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1146 Model serwera: QNAP TS-453Be
  8. Q

Pomoc Mapowanie dysku sieciowego na Windows 10 w komputerze poza lokalną siecią

Mapowanie dysku można zrobić przez OpenVPN: Rozwiązany - OpenVPN zainstalowany i co dalej?
  9. Q

Pomoc Dostęp do folderu przez LAN, ale nie przez OpenVPN

Cześć. Użytkownicy zalogowani w sieci w pracowni mają dostęp między innymi do współdzielonego folderu XXX. Chciałbym by z sieci LAN mieli dostęp do folderu XXX (aktualnie mają), ale łącząc się z serwerem poprzez OpenVPN dostępu do tego folderu nie mieli. Czy można jakoś to wykonać? Wersja...
  10. Q

Pomoc OpenVPN zainstalowany i co dalej?

Ping potwierdził adres 10.8.0.1 i mapowanie zadziałało prawidłowo :) Bardzo dziękuję Ci za pomoc!
  11. Q

Twoje pytanie o bramę VPN zrozumiałem, że jest jakiś inny niż domyślna brama Gdy połączę się z moją siecią w pracowni (gdzie stoi QNAP) za pomocą Laptopa + WiFi routera w pracowni: IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.52 (IP laptopa) Subnet Mask . . . . . . . . . . . ...
  12. Q

Załóżmy, że jest taki: 172.197.1.15:1194 Gdzie można to sprawdzić. Szukałem na szybko informacji, ale nie znalazłem. W ustawieniach VPN nic nie mam:
  13. Q

W pierwszym poście opisałem całą sytuację. Przeczytaj proszę jeszcze raz, bo nie wiem czy pytasz o to co już opisałem, czy o coś innego.
  14. Q

Tak też właśnie próbowałem podając: - publiczny adres IP, - lub przydzielony 10.8.0.6 wraz z portem 1194 i bez niego, ale nie wpuszcza mnie pomimo, że połączenie jest ok co wyżej pokazałem: