Recent Content by Sieciówka

1. Sieciówka

QNAP TVS-872X dla Applowca. Co polecacie i jak zbudować pierwszy RAID na docelowy?

W moim przypadku po utracie jednego WD RED -WD30EFRX-68EUZN0, 2.7 TB HDD, trwalo około 3 dni + (Synek 4 x 3TB WD RED - RAID5) Tutaj możesz sobie przeliczyć przykłady dla różnych konfiguracji: Memset Co do RAID, oczywistym jest, że RAID lvl i same dyski, wybierasz pod konkretne zastosowanie...
  2. Sieciówka

QNAP TVS-872X dla Applowca. Co polecacie i jak zbudować pierwszy RAID na docelowy?

Jeśli chodzi o RAIDy, to szczerze, przy takich wielkościach dysków, poszłabym tylko w raid 6/ 60 (przy 8-śmiu dyskach lepiej wejść w 60, co zwiększy prędkości) Raid 5 w ogóle nie polecam z tak dużymi dyskami, problem jest tego typu, że gdy 'padnie' Ci dysk, to po jego wymianie, odbudowa...
  3. Sieciówka

Hej Zinger. To o co pytasz, to raid level migration. Więcej tutaj: Online RAID Level Migration " Use Case Online RAID Level Migration allows users to migrate to different RAID configurations. The migration process can be done without turning off the NAS and without losing any data. Online...
  4. Sieciówka

Oto ja, już jestem :)

Dzień dobry, cześć i witajcie. BTW, Pole obowiązkowe podczas rejestracji wymaga podania modelu, którego nie ma w select... Tym samym, zmuszając mnie na wstępie do podania "nieprawdy". P.S. Moim wybrankiem jest TS-832PX