Recent Content by sleszek

1. S

sieć mesh

Czy w oparciu o QHora 301w można zbudować sieć mesh dodając do niego po Wifi QMiro-201W. Czy też sieć musi być budowana o 2xQMiro-201W z których jeden jest po kablu połączony do sieci co jak mi się wydaje stwarza konieczności tworzenia w domu drugiej sieci niespójnej z tą opartej na QHora 301w...
  2. S

Pomoc wolny dostęp do folderów w TS-h686

QNAP 451 jest na 1 GB ,Qnap 686 jest na 2.5, oba są podłączone do QSW-1105-5T i dalej do komputera w którym jest karta saieciowa 2.5 GB
  3. S

Tak,wszystkie dyski są zielone
  4. S

QNAP TS-h686 dostęp do folderów(uproszczony folder udostępniony- około 9TB) z poziomu WIN 10 trwa bardzo długo- kilka minut trzeba czekać aż pokaże się zawartość folderu, także kopiowanie trwa długo początkowa prędkość z 60mb/s po chwili spada do zera i po około minucie wzrasta do 30-50...
  5. S

RAID 1

Witam Posiadam 219P+ w chwili obecnej z jednym dyskiem w konfiguracji -pojedynczy dysk.Dokupiłem drugi dysk o tej samej pojemności ,sformatowałem go i chciałbym stworzyć w oparciu o te dyski RAID 1.Jak to zrobić żeby nie stracić danych zapisanych na 1 dysku.Czy najpierw przeprowadzić...