Recent Content by Tomek70

1. T

Pomoc File Server Resource Manager

Gdzie jest tracking log w wersji 5 systemu ? Czy logów wyczytam, jaki użytkownik jaki plik przesalał na katalog ?
  2. T

Pomoc File Server Resource Manager

Dzień dobry Czy jest mechanizm / aplikacja do kontroli i raportowania przesyłania plików przez użytkowników na udostępnione foldery ? W Windows Server jest narzędzie File Server Resource Manager. M.in. posiada funkcję File Screening Management, kontroli przesyłania pików na swoje udostępnione...
  3. T

Pomoc Zdjęcia na serwer

Wczoraj przetestowałem QSYNC - działa ładnie ze smartfona na wskazany katalog.
  4. T

Pomoc Zdjęcia na serwer

Tak, to oczywiście najprostszy sposób. Ponieważ aparat ma Wifi, QNAP jest w sieci, to aż by się prosiło aby móc - bez wyciągania karty i podłączania do serwera - przesłać pliki. Pewnie jakby soft Nikona obsługiwał chociażby ftp to by poszło.
  5. T

Pomoc Http brak odpowiedzi

Tak, zrobiłem reset urządzenia - ale tylko z opcją ustawień sieci , bez utraty konfiguracji pamięci dyskowych. Basic system reset Press and hold the button for 3 seconds. The following settings are reset to default: • System administrator password: admin • TCP/IP configuration: • Obtain IP...
  6. T

Pomoc Zdjęcia na serwer

Czy macie na to rozwiązanie jakiś pomysł ? Posiadam w domu aparat fotograficzny Nikon Coolpix P950, oraz QNAP. Nikon posiada wifi, oraz możliwość przesyłania zdjęć do smartfona za pomocą dedykowanej aplikacji. To działa. Chciałbym jednak wysłać zdjęcia z aparatu bezpośrednio do QNAP. Czy to...
  7. T

Pomoc Http brak odpowiedzi

Cześć, nowo zakupiony TS-251D . Na razie jest po wstępnej konfiguracji LANu i Volumenu. Mam taki problem, że po jakimś czasie nieaktywności w połączeniu przez www z qnapem, nie mogę się do niego dostać. Ani po http ani po https. Strona nie odpowiada. Adres z DHCP rutera zapisany jako...
  8. T

Pomoc Port 5060 SIP

Nie, oba skanery pokazują to samo ;) więc co najwyżej egzamin 8-klasisty, a nie doktorat ;)
  9. T

Pomoc Port 5060 SIP

z U też nie ma wyniku na tym porcie po skanie przez nmap : Discovered open port 5060/tcp on 10.6.10.xx 5060/tcp open tcpwrapped więc 2 różne skanery wykrywają ten port
  10. T

Pomoc Port 5060 SIP

to czemu skaner portów pokazuje taki wynik ? mam go na 2 interfejsach: 10.6.10.x1 - cisco-sccp [2000], shilp [2049], sip [5060] 10.6.10.x2 - cisco-sccp [2000], shilp [2049], sip [5060] Drążę temat, gdyż ustawiam telefon SIP-owski aby z zew. komunikował się z moją centralą. Skonfigurowałem...
  11. T

Pomoc Port 5060 SIP

nic nie wskazuje: [~] # netstat -ltnp | grep 5060 [~] #
  12. T

Pomoc Port 5060 SIP

Na czym to uruchomiłeś ?
  13. T

Pomoc Port 5060 SIP

ale nie widzę, żebym miał tą aplikację
  14. T

Pomoc Port 5060 SIP

Nie, z zewnątrz nie ma go otwartego. Ale chce go zamknąć aby wewnątrz też nie odpowiadał.
  15. T

Pomoc Port 5060 SIP

Dzień dobry, gdzie i w jaki sposób w QNAPie wyłączyć port tcp/udp 5060 / usługa SIP ? Sprawdzałem w Status systemu - Usługi, ale nie widnieje, a jednak skanując lokalnie QNAPA, pokazuje że port 5060 jest otwarty. Używam lokalnie centrali telefonicznej i usług SIP (VoIP) telefonów IP i nie chce...