Recent Content by witek95

1. W

Pomoc Zdalny dostęp - działa w połowie

Da radę to jakoś zmienić? W ustawieniach czy coś?
  2. W

Mam nadzieję że dobrze wszystko zrobiłem
  3. W

Dzień dobry, Od jakiegoś czasu walczę ze zdalnym dostępem (przez swoją domenę jak i przez VPN) i kończą mi się pomysły. Pacjent TS-653B Sytuacja wygląda następująco. Jakiś czas temu zrezygnowałem z usług dostawcy internetu, oraz wymieniłem swój prywatny router na coś nowszego. Obecnie mam...
  4. W

Pomoc Generowanie miniatur - QuMagie

Dziękuję wszystkim, po przekonwertowaniu wszystko działa jak należy :)
  5. W

Nigdy nie korzystałem z tego narzędzia, ale dziękuję za pomoc. Już się wyjaśniło dlaczego nie mam podglądu :) Pliki HEVC... Jakoś nigdy na to nie zwracałem uwagi. Da się to jakoś przekonwertować na inny format by działało?
  6. W

Dzień dobry, Jakiś czas temu wrzuciłem kilka plików formatu .mp4. Nic w tym dziwnego, ale QNAP, w QuMagie nie pokazuje miniatur do nich. Kilkukrotnie próbowałem wymusić na nim aby to zrobił, poprzez ponowne wygenerowanie miniatur, tylko do tych plików, które ich nie mają, czy nawet za...
  7. W

Pomoc Qumagie + akcelerometr Coral

No dobrze, dziękuję wszystkim za pomoc :) Temat uważam że można zamknąć :) Pozdrawiam
  8. W

Dziękuję za tak szybką pomoc, i rozwiązanie tego problemu. A czy jest jakiś sposób, by zwiększyć skuteczność wyszukiwania osób, oraz wyszukiwania podobnych zdjęć? Bo jak ktoś ma dużo zdjęć to może to zająć bardzo dużo czasu, takie "przypisywanie" każdej osoby do zdjęcia...
  9. W

Witam wszystkich serdecznie. Stoję trochę przed dylematem zakupu akcelerometra Coral TPU, ale tu pojawia się pytanie. Czy zwiększy to skuteczność wyszukiwania osób na zdjęciach? Oraz czy może w wyszukiwaniu takich samych zdjęć? Pytanie jest powodem tego że sam QNAP nie daje sobie z tym rady...
  10. W

QNAP TS-653B vs 16GB RAM

Wątpię że potrafi takie cuda, ale jak widać człowiek potrafi :) Bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedź :) Miłego dnia :)
  11. W

QNAP TS-653B vs 16GB RAM

Dzień dobry, wiem że odkopuje temat z dawnych lat, ale ostatnio również zastanawiałem się nad zmianą RAM-u w swoim TS-653b na 2x8 GB. I tu pojawia się moje pytanie. Jakie napięcia są na Kingstonie 1.35V czy 1.5V? Albo jakie napięcia RAM-u obsługuje QNAP? Bo nie chciałbym popełnić jakiegoś błędu...
  12. W

Pomoc Jak wykonać pulę magazynową na migawki w RAID 1 Dyski 2 x 1 TB?

Mam powiedzmy podobne pytanie/problem które jest zawarte w pierwszym poście ale odnośnie qnapa ts-653B. Mam 2 dyski ssd i 2 dyski hdd wszystko w RAID 1. Domyślam się że trzeba by było od nowa instalować system gdzie by się stworzyło pule pamięci. Ale mi w sumie nie o to dokładnie chodzi. A...
  13. W

Pomoc Aplikacje i programy na komputer

Witam, chciałbym zrobić dostęp do dysku koledze nie tylko aby mógł oglądać moje pliki ale żeby również mi mógł wrzucać jakieś nowe filmy itp. Od razu zaznaczam że nie chodzi mi tu o aplikacje na telefon czy tablet, a tylko i wyłącznie na komputer. Macie jakieś fajne programy do tego? I jak można...
  14. W

Instruktaż/Tutorial Plex - współdzielenie bibliotek pomiędzy odległymi użytkownikami

Witam wszystkich, jestem stosunkowo młodym użytkownikiem PLEX bo raptem na poważnie to mój drugi może trzeci dzień :D Ale mam nadzieję że moja ewetualnie biblioteka również się może komuś spodoba chociaż wątpię że mój router wytrzyma :D stary złom z UPC Thomson-a. Jeżeli chodzi o Download to...
  15. W

Pomoc Udostępnianie

No i powiem szczerze że udało się bez najmniejszego problemu :) Teraz tylko kolejne wyzwanie koledze (nieco starszej daty powiedzieć co ma robić) to może być trudniejsze :) I dziękuję za pomoc :)