Recent Content by wujek_p

1. W

Pomoc Usuwanie folderów i plików starszych niż ...

Qfilling tego nie zrobi, ma za mało warunków. Kombinowałem, żeby Qfilling zipował dane, wtedy dostają nową datę (ZIP dostaje), ale zipowanie ma mało opcji, w tym trzeba podać jego nazwę, czyli wszystko leci do pliku o tej samej nazwie. To musi być system bazodanowy, który sobie odnotowuje daty...
  2. W

Selfpomoc: wygląda, że najprościej zrobić z poziomu Linuxa QNAPa: inotifywait + cron Skrypt po wrzuceniu odnotowuje w dodatkowym pliku znaczniki, które są równe ilości sekund jakie upłynęły od 1970 roku, po czym drugi sprawdza ile tych sekund upłynęło od momentu zapisu i po przekroczeniu kasuje...
  3. W

Mam do wykonania zadanie, które ma monitorować zasoby wrzucane do folderów na NASie i usuwać wszystko co leży tam dłużej niż np. 2 dni. Próbowałem to ogarnąć na QFILING, ale niestety wrzucane pliki nie zmieniają swojej daty modyfikacji (co jest zrozumiałe), a zadanie, które monitoruje zawartość...
  4. W

Pomoc HBS3 nie widzi zewnętrznego dysku USB

Dzięki, na to nie wpadłem... :)(y)
  5. W

Pomoc HBS3 nie widzi zewnętrznego dysku USB

Dysk zewnętrzny podpięty via USB do TS-431XeU. Dysk sformatowałem w QNAPie na EXT4. File Station widzi go normalnie, mogę na niego kopiować i odczytywać dane. HBS3 nie widzi. Po restarcie QNAPa system pyta jak użyć dysku jak w helpie, więc do tego momentu jest wszystko ok. Tworzenie zadania...
  6. W

Pomoc QuLog Center i szyfrowane dyski

Niestety próbowałem już wszystkiego. Zresztą mam pod pieczą 3 takie NASy, i na jednym bez szyfrowania daje się bez problemu ustawić wszystko w QuLog, a przede wszystkim lokalizację docelową, bo to jest główny problem. :/ Edit: a tu właśnie znalazłem, że nie mogą to by dyski szyfrowane. To są...
  7. W

Pomoc QuLog Center i szyfrowane dyski

Cześć, po instalacji nowego oprogramowania pojawiła się nowa aplikacja do obsługi logów - QuLog Center. Mam włączone szyfrowanie i chyba to jest przyczyną braku możliwości jakichkolwiek ustawień. Głównym problemem jest niemożność ustawienia lokalizacji docelowej (okienko nie reaguje)...