Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
witam jako ze dopiero zaczynam zabawe z nasami to moj pierwszy ts 264 musze nieco podpytac chcialem uruchomic qbittorenta w kontenerze?? chyba dobrze pisze normalnie udalo mi sie uruchomic ale wlasnie chcialem w kontenerze zeby byl odizolowany od...
ale w czym problem - masz dwa dyski w nasie a 4 kieszenie ?
to włóż 16t dysk .. zrób na nim pule .. przekopiuj te dane ..
przerób udziały żeby wskazywały na nowy dysk
odłącz ten dysk w panelu qnapa i wyjmij ten hdd
włóż nowy hdd i skonwertuj na...
gdyby to były tylko dane to tak, ale:
- mam folderów udostępnionych,
- uprawnienia te zaawansowane (takie z podkatalogami itd)
- chcę odzyskać migawki które mam w tej chwili
tego ręcznie nie zrobię, chyba że przywrócę migawki na nowy wolumin, to...
Tego nie wiem bo głównie używam do zdjęć.
Ale ostatnio te powolne ładowanie doprowadza do szału, niestety ale mam wrażenie, że to trochę problem z aplikacją bo wcześniej tego nie było
Mam TS-464, z dyskiem SSD tam system, oraz HDD 6TB z danymi (sam jeden dysk bez RAID). Chcę go rozbudować o 2x16TB.
Znalazłem opis który mówi że aby dodać nowy dysk (gdy nie mamy RAIDA), najlepiej zainicjować ten nowy a dane przegrać ze starego...
Cześć,
Chcę zrobić backup całego NAS-a TS-216G (w środku 1xHDD Ironwolf 4 TB) w HBS 3 na dysku zewnętrznym STKP8000400 (Seagate 8TB, HDD).
Dysk był sformatowany w Ext4, zrobiłem szybki format na NTFS, by móc odczytywać w Windows 10 na PC.
Po...
Cześć,
Noszę się z zamiarem wymiany QNAPa TS-453B 16 GB na mocniejszą jednostkę.
Moja obecna konfiguracja to 4 dyski po 4TB(WD40EFRX) RAID – powierzchni na chwilę obecną wystarcza 😊
NAS głównie służy do przechowywania plików, backupu i kilku...
Jak się sypnie NAS to co za różnica czy jest to wszystko na HDD czy podzielone tj. część na SSD a część na HDD? ;)
Zdjęcia są na HDD, a on ma RAID więc na wypadek awarii dysku dane da się odzyskać (wyciągnąć z zgmatwanej struktury katalogów...
Jak się sypnie NAS to co za różnica czy jest to wszystko na HDD czy podzielone tj. część na SSD a część na HDD? ;)
Zdjęcia są na HDD, a on ma RAID więc na wypadek awarii dysku dane da się odzyskać (wyciągnąć z zgmatwanej struktury katalogów...
Dzięki za odpowiedź, ale jest ona kompletnie bezużyteczna. Mogę zainstalować od nowa, ale jak jesteś w stanie pomóc to podaj proszę jak podać osobne ścieżki.:
1. dla aplikacji na SSD (miniatury, profile, encoced-video, itp.)
2. dla katalogu...
Gwarancja do czerwca 2026 r. Sprzedaję bo jest za słaby do przechowywania zdjęć, filmów. Jak serwer plików działa super, bez zastrzeżeń. Chcę przejść na TS-264-8GB + Immich.
1755089231
W każdym razie sprzęt cały czas jest użytkowany. Mogę...
mam pytanie przed zakupem, czy lepszy model Qnap według was to 673A czy 675?
Oraz drugie pytanie czy orientuje się ktoś czy w wersji czterodyskowej również będzie model 475?
Mam Immich i działa OK, ale wpadłem na genialny (głupi) pomysł żeby przenieść Immich na nowy dysk SSD. Tzn. chciałbym przenieść tylko bazę danych, miniaturki, itp. Jednym słowem wszystko oprócz katalogu upload w którym Immich utworzył katalogi...