Ostatnia aktywność

Live updates
  • S
    no łacze sie z power shell wyskakuje password ale nie moge nic wpisac
  • S
    ok no to skoro dobre dla poczatkujacych jest opcja nr 2 to wybieram to wlasnie szukam jak uzywac tego ssh trzeba pobrac program np putty?
  • S
    czytałem wiekszosc tych watkow ale dalej nie wiem jak mamto zrobic te dockery sa jakies ciezkie dla mnie nie ogarniam
  • S
    sasik007 napisał nowy temat.
    witam jako ze dopiero zaczynam zabawe z nasami to moj pierwszy ts 264 musze nieco podpytac chcialem uruchomic qbittorenta w kontenerze?? chyba dobrze pisze normalnie udalo mi sie uruchomic ale wlasnie chcialem w kontenerze zeby byl odizolowany od...
  • ckarol86
    ale w czym problem - masz dwa dyski w nasie a 4 kieszenie ? to włóż 16t dysk .. zrób na nim pule .. przekopiuj te dane .. przerób udziały żeby wskazywały na nowy dysk odłącz ten dysk w panelu qnapa i wyjmij ten hdd włóż nowy hdd i skonwertuj na...
  • ckarol86
    Tylko dane przekopiuj sobie :) a nie przenoś ... w razie czego będziesz miał kopię.
  • ckarol86
    gdyby to były tylko dane to tak, ale: - mam folderów udostępnionych, - uprawnienia te zaawansowane (takie z podkatalogami itd) - chcę odzyskać migawki które mam w tej chwili tego ręcznie nie zrobię, chyba że przywrócę migawki na nowy wolumin, to...
  • kpbd
    Tego nie wiem bo głównie używam do zdjęć. Ale ostatnio te powolne ładowanie doprowadza do szału, niestety ale mam wrażenie, że to trochę problem z aplikacją bo wcześniej tego nie było
    • qnap.png
  • logos
    Tylko dane przekopiuj sobie :) a nie przenoś ... w razie czego będziesz miał kopię.
  • ckarol86
    ckarol86 napisał nowy temat.
    Mam TS-464, z dyskiem SSD tam system, oraz HDD 6TB z danymi (sam jeden dysk bez RAID). Chcę go rozbudować o 2x16TB. Znalazłem opis który mówi że aby dodać nowy dysk (gdy nie mamy RAIDA), najlepiej zainicjować ten nowy a dane przegrać ze starego...
  • B
    działają ci w ogole filmy na qumagie? u mnie nie ma szans odtworzyc filmu powyzej 1080 a nawet z tym mam problem
  • H
    Hawat napisał nowy temat.
    Cześć, Chcę zrobić backup całego NAS-a TS-216G (w środku 1xHDD Ironwolf 4 TB) w HBS 3 na dysku zewnętrznym STKP8000400 (Seagate 8TB, HDD). Dysk był sformatowany w Ext4, zrobiłem szybki format na NTFS, by móc odczytywać w Windows 10 na PC. Po...
  • kpbd
    kpbd napisał nowy temat.
    Cześć, Noszę się z zamiarem wymiany QNAPa TS-453B 16 GB na mocniejszą jednostkę. Moja obecna konfiguracja to 4 dyski po 4TB(WD40EFRX) RAID – powierzchni na chwilę obecną wystarcza 😊 NAS głównie służy do przechowywania plików, backupu i kilku...
  • kazikskrz
    kazikskrz zareagował Clapping Hands Clapping Hands na post Tobas w dyskusji Pomoc Immich zamiast Qumagie - TS-264 z 24 GB RAM.
    Jak się sypnie NAS to co za różnica czy jest to wszystko na HDD czy podzielone tj. część na SSD a część na HDD? ;) Zdjęcia są na HDD, a on ma RAID więc na wypadek awarii dysku dane da się odzyskać (wyciągnąć z zgmatwanej struktury katalogów...
  • T
    Jak się sypnie NAS to co za różnica czy jest to wszystko na HDD czy podzielone tj. część na SSD a część na HDD? ;) Zdjęcia są na HDD, a on ma RAID więc na wypadek awarii dysku dane da się odzyskać (wyciągnąć z zgmatwanej struktury katalogów...
  • T
    Dzięki za odpowiedź, ale jest ona kompletnie bezużyteczna. Mogę zainstalować od nowa, ale jak jesteś w stanie pomóc to podaj proszę jak podać osobne ścieżki.: 1. dla aplikacji na SSD (miniatury, profile, encoced-video, itp.) 2. dla katalogu...
  • E
    emil123 odpowiedział w temacie Sprzedam Sprzedam qnap TS-233.
    Gwarancja do czerwca 2026 r. Sprzedaję bo jest za słaby do przechowywania zdjęć, filmów. Jak serwer plików działa super, bez zastrzeżeń. Chcę przejść na TS-264-8GB + Immich. 1755089231 W każdym razie sprzęt cały czas jest użytkowany. Mogę...
  • remek_s
    remek_s zareagował Lubię to Lubię to na post Arkadiusz w dyskusji 675 czy 673A.
    mam pytanie przed zakupem, czy lepszy model Qnap według was to 673A czy 675? Oraz drugie pytanie czy orientuje się ktoś czy w wersji czterodyskowej również będzie model 475?
  • T
    Mam Immich i działa OK, ale wpadłem na genialny (głupi) pomysł żeby przenieść Immich na nowy dysk SSD. Tzn. chciałbym przenieść tylko bazę danych, miniaturki, itp. Jednym słowem wszystko oprócz katalogu upload w którym Immich utworzył katalogi...