Ostatnia aktywność

Live updates
  • ckarol86
    ckarol86 napisał nowy temat.
    Dlaczego zadanie replikacji migawek kopiuje tylko jedną migawkię? mam na drugim NASie 4, a cokolwiek bym nie ustawił w zadaniu ciągle mam tylko jedną.
    • Zrzut ekranu 2025-08-26 o 14.07.13.png
  • kniksc
    Udało mi się zaktualizować poprzez przejściowy soft dostępny tutaj How do I resolve an FW004 error when updating firmware?
  • T
    Tomala napisał nowy temat.
    Dzień dobry mam kilka folderów na lokalnym dysku zsynchronizowanych z NAS -e m TS 251A przy użyciu Qsynca. Wszystkie pliki przechowuje lokalnie na dysku komputera - nie on line . Wszystko jest zsynchronizowane ikona Qsync w paski zadań z...
  • ckarol86
    ale wśród filmów na tym woluminie mam też dane sprzed roku, chcę zachować migawkę z danymi - napisałem na początku
  • ckarol86
    teraz wiem, ale jak usunąć katalog z filmami ze starej migawki? przywracam migawkę, usuwam katalog, robię migawkę, starą usuwam - to nie daje efektu
  • ckarol86
    a bo ja wiedziałem o tym wcześniej? :) teraz już wiem, zrobiłem żle, i od roku mi się robiły migawki woluminu a na nim miałem też filmy. teraz chcę to cofnąć.
  • ckarol86
    ckarol86 napisał nowy temat.
    Potrzebuję usunąć filmy z migawki. Roszady w nazwach katalogów i plików z filmami spowodowały że zabrakło mi miejsca na migawki. Już wiem że najlepiej było mieć osobny wolumin na filmy - tak zrobię na przyszłość, ale teraz muszę to jakoś obejść...
    • Zrzut ekranu 2025-08-25 o 21.44.26.png
  • Gregor
    było wszystko, nadal bez zmian
  • Gregor
    i tak i tak. Najgorsze, że nawet wpisując moje stałe IP, które zawsze przekierowywało na jakąś stronę testową teraz wywala time out
  • Gregor
    Mam stałe, bo płacę jako osobną usługę. Poza tym wszystkie strony typu what is my IP czy wyżej wspomniany Open Port tool automatycznie pokazują moje stałe IP
  • Gregor
    Dla żadnej nie działa. Time out Jakby coś w mikrotiku się skichało, ale nic od wczoraj nie zmieniałem To tak wygląda jakby moje stałe ip nie wskazywało na mój ruter
  • Gregor
    Gregor napisał nowy temat.
    Wczoraj działało i dzisiaj już nie :( www, ftp, ssh po sieci lokalnej działa ale z zewnątrz wywala time out na poczatku obstawiałem jakieś problemy z DNS, ale to nie to mam stałe publiczne IP nie ruszałem ustawień rutera (mikrotik) mam...
  • kniksc
    W moim przypadku miałem firmware 4.3.6.0959 i bład nr 4 na szczęście pomogło zainstalowanie How do I resolve an FW004 error when updating firmware? teraz już przechodzi kolejna aktualizacja.
  • kniksc
    cześć. mam to samo mam TS-231P - nie da się zaktualizować błąd nr4, najstarsza wersja z 2023 roku jaka jest na stronie QNAPa do pobrania też nie wchodzi, taki sam błąd. Skąd można pobrać starsze wersje ?