Ostatnia aktywność

Live updates
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc RSS not auto downloading.
    this is regexp - regex101: build, test, and debug regex
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz napisał nowy temat.
    Get Started - Philips Hue Developer Program Philips Hue - Basic Knowledge | Rutger's Blog Philips Hue - Basic Knowledge 6 January 2022 - Reading time: 6 minutes I thought it would be better to just create a topic of the basic knowledge for the...
    • philips-hue-hubPage.png
    • advanced-port-scanner.png
    • philips-hue-DebugPage.png
    • philips-hue-DebugUserAccount.png
    • philips-hue-DebugJSONdump.png
    • philips-hue-DebugJSONdumplights.png
    • philips-hueMotionsSensorJSON.png
    • philips-hue-JSONdumplight1.png
    • philips-hue-JSONPowerShell-dumplight1.png
    • philips-hue-JSONdumplight2.png
    • philips-hue-JSONdumplight1.png
    • philips-hue-DebugJSONdumplights.png
    • philips-hue-DebugPagelights1state.png
    • philips-hue-success.png
    • philips-hue-JSONPowerShell-dumplight2.png
  • M
    McHaggis69 odpowiedział w temacie Pomoc RSS not auto downloading.
    Is there somewhere I can learn the syntax for the RSS Manager filter? I've tried a few but getting some hits and misses - I'd like to see if there is a resource I can refer to to fix the filters that are not working thanks,
  • pecet
    pecet zareagował Lubię to Lubię to do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    Since there are many 0.16 issues, we reverted back to 0.15.7 which has DHT fixed.
  • Lebcio
    Lebcio zareagował Lubię to Lubię to na post pbxfxo w dyskusji Pomoc TVS-872X upgrade CPU.
  • Silas Mariusz
    Or just save .torrent into watch/film
  • pbxfxo
    pbxfxo odpowiedział w temacie Pomoc TVS-872X upgrade CPU.
    • Screenshot_20251019_172402_Chrome.jpg
  • B
    OK, rozumiem ale nawet rtorrent na Qnap nie osiąga tych prędkości co S. Jest tu cokolwiek do zmiany czy trzeba zaakceptować? :)
  • B
    OK, and how to set this "FILM" label on desired file?
  • Lebcio
    Lebcio odpowiedział w temacie Pomoc TVS-872X upgrade CPU.
    Już po zmianie procka :cool: @pbxfxo czy możesz zerknąć jakie masz tempertaury procka podcza nieobciążonej pracy procka?
    • Qnap wentylatory .jpg
  • B
    It is not about creating new folder each time. Just to categorize downloads into Movies / Cartoon / Series Probably it is close to "labels" or automation but need to ready about this. If it is just matter of putting .torrent file into...
  • B
    Bezan napisał nowy temat.
    Jestem pierwsze dni po przejściu z S DS720+ na Qnap 473a. Zauważyłem, że Qnap ma jakiś problem z pobieraniem torrent. Router z LAN 10Gb z łączem 8Gb/1Gb od Orange Testowane na 5 plikach torrent jednocześnie by czyjś upload nie miał tu...
  • Silas Mariusz
    why do you need to pick each time new folder for each torrent? torrenting on NAS or any other server IS&MUST be different than on a PC Podpowiedź - The difference between torrenting on a PC and NAS - Common issues, Best Practices torrenting on...
  • marioo944
    marioo944 odpowiedział w temacie Pomoc QNAP TVS-873e + siec 2,5gb.
    tak mam, potrzebuje tylko switcha i karte do qnapa ale juz ogarniete wiec dzieki za linka
  • A
    amiran.mohamad zareagował Lubię to Lubię to na post QNAP w dyskusji Download QTS 5.2.7.3256 build 20250913.
    Pełna lista zmian: Changelog
  • B
    Bezan napisał nowy temat.
    Hi, There is default folder as /share/Media. Inside I have more detailed split like: Movies. Cartoon, Series. Is it possible to pick appropriate folder per each file I drag&drop to rTorrent? If so, how can I do this?
  • S
    showview odpowiedział w temacie Pomoc konfiguracja dysków.
    Nie będę już zakładał nowego wątku. Podpowiedzcie. Mam dwie pule, obie w RAID1 dla SSD i dla M.2 (ta jest nowa, pusta). Chcąc inicjować na nowo system aby stał na M.2 1. czy inicjację zrobię z poziomu panelu NAS czy z poziomu przycisku reset? 2...
  • S
    showview zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc konfiguracja dysków.
    albo CACHE albo RAID - ja chcesz sobie dzielic to nie w Q. przy czym cache'owanie SSD mija się z celem* *z wyłaczeniem użyszkodników biznesowych. 1760729060 pomijam pierdyliard problemów administracyjno-kosztowych. 1760730322 nie.
  • S
    showview zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc konfiguracja dysków.
    nic nowego -> nie i tak (jedziesz od zera) następnym razem przeczytaj sobie ile IOPS robi SSD a ile robi NVMe.
  • S
    showview odpowiedział w temacie Pomoc konfiguracja dysków.
    Przetestowałem dyski SSD i M.2. Okazało się, że M.2 są dużo szybsze. Czy istnieje metoda na przeniesienie systemu na z SSD na M.2 czy musiałbym zainicjować ponownie i wybrać miejsce na system?
    • 1760733908434.png
  • S
    showview napisał nowy temat.
    Cześć, podpowiedzcie mi koledzy jak najlepiej zoptymalizować moją sytuację. Mam TS-264 16GB oraz 2x2TB SSD w raid1 (wolumin uproszczony), zakupiłem 2x2TB M.2 z zamiarem użycia jako raid1 w części (1TB) dla danych oraz (400MB) jako pamięć...
  • d97
    d97 zareagował Lubię to Lubię to do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    DHT bind issue fix (may prevent IPv6 working again)
  • G
    Grzegorz Bielawski napisał nowy temat.
    –** QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, zaprezentował nowy, 5-portowy, w pełni zarządzany Kontynuuj czytanie...
  • S
    W takim razie z jakiego programu korzystasz? Mam bardzo dużo zdjęć i troche mniej plików wideo. Chcialbym zbudować albumy ale równolegle chciałbym mieć pewność, że jak coś się sypnie to będę miał wygodną i bezpieczną kopię nie samych zdjęć ale...
  • marioo944
    marioo944 napisał nowy temat.
    Witam Posiadam od kilku dniu QNAP TVS-873e i przymierzam się do rozbudowy sieci do 2.5 gb. Pytanko do Was jaki swich i jaką karte sieciową polecacie? oczywiscie nie za milion monet ;)