Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Nie masz co przepraszać :) , ja nie dodałem ;) na końcu , a miało być.
Kurde, powiem Wam tak. Nie bardzo chcę grzebać teraz jak mi działa :) , bo zazwyczaj takie grzebanie kończy się tym, że przestaje działać definitywnie. Zrobię jeszcze raz...
Nie masz co przepraszać :) , ja nie dodałem ;) na końcu , a miało być.
Kurde, powiem Wam tak. Nie bardzo chcę grzebać teraz jak mi działa :) , bo zazwyczaj takie grzebanie kończy się tym, że przestaje działać definitywnie. Zrobię jeszcze raz...
To zanim zacznę dłubać doprecyzuję.
Razem z update systemu wgrały się najnowsze sterowniki NVkernelDriver - ale w AppCenter były wyszarzone i nie działały. Co ciekawe po downgrade, poszły tesz w dół sterowniki kernela - działa ale dalej są...
wgraj ręcznie kernel a potem sterowniki, pobrane najlepiej ze strony Qnap NVdrv -> link Kernel -> link
lub po ssh zgodnie z instrukcją Pomoc - Qnap 473a + Quadro P1000 - brak transkodowania sprzętowego
Mam TS-673A a zainstalowaną kartą NVIDIA P2000 (niby słaba ale daje radę).
Używam jej do wspomagania transkodowania Video oraz uczenia maszynowego w Immich. Do wersji QTS 5.2.9.3492 wszystko działało idealnie (oczywiście troszkę napracowałem się...
z czystej ciekawości, klei się rozmowa w tickecie? Bo zastanawiam się od kiedy QNAP pracuje w weekendy?
A wiesz że to łatwo sprawdzić co się dzieje?
Wireshark odczytuje kody błędów samba z dumpa którego możesz zrobić tcpdumpem
Dać instrukcję?
@SiewcaRyżu
Wiesz co zgodnie z logiem i czasowością zgłoszenia problemu, ACL upadło jako przyczyna, jednak nic mnie nie zdziwi.
Drukarki wspierają, poniżej zrzut z PA drukary i serva SMB
Próbowałem oczywiście w QNAP-ie wymusić SMB 1.o i w...
@Silas Mariusz
Loguje się normalnie, bez problemu. Na każdego User-a
Tworze, wgrywam, usuwam, tworzę "pierdyliard" podfolderów, plików, na każdym z User-ów. Dziś od 14 walczyłem, nie zależnie z jakiego urządzenia wchodzę, czy normalnie przez...
Problem nadal występuje w tym podfolderze ?
W incognito, zaloguj się na tego usera po www do qnapa
Wejdź w file station i otwórz ten udzial
Otwórz skany? Wchodzi czy nie?
Spróbuj skopiować coś. Udaje się czy nie?
Wróć do głównego w tym udziale...
@orzepka -To logiczne i zawsze daje rozwiązanie. Właśnie koło 14 jadę do klienta i będę kombinował dalej.
@Silas Mariusz - Przeklikałem to Co mi podesłałeś i wsio działa. Teraz zaczynam myśleć że może coś z maszynami (drukarkami nie tak) tylko...
To prawda. Aktualizacje są ważnae, nawet powiedziałbym bardzo istotne. Jest jedna rzecz która jeszcze dodaje, jeśli zdecydowałem cos wystawić na świat i byłby atak to jest to w głowie moja decyzja - to oznacza że musisz mieć kopie ;)
Ale wydaje...
Chciało by się napisać ...
Jednak jestem w tym wieku że umiem się powstrzymać, mam tyle doświadczenia [25 lat w branży] że, chyba nie muszę.
Poradzę sobie Panowie, szanuję za wiedzę, bo to nie podważalne. Życzę dalszych sukcesów. Jednak mam...
Niestety też jestem tego zdania. I pomimo wielkich spopularyzowanych ruchów nt bezpieczeństwa wyznaje tylko jedna, prawdziwa i najoryginajlniejsza z zasad prawdziwego admina. U mnie działa bo nie aktualizuje. Jak się odpowiednio przygotujesz, to...
Sprzedam nowy, nieotwierany dysk Seagate IronWolf Pro 28 TB (ST28000NTZ00). Kupiony w marcu 2026 na Amazon.pl — dysk nigdy nie był rozpakowany, w oryginalnym zapakowaniu fabrycznym. Posiadam fakturę VAT Amazon (do wglądu lub przekazania).
Cena...
kolego, retorycznie znaczy że nie oczekiwał odpowiedzi, to po pierwsze
po drugie życie jeszcze cię nauczy że to co producent mówi to jedno, a to jak to działa to drugie
więc taka rada na pszyszłość, jak masz coś na produkcji, to choćby nie wiem...
Ja bo, uważam że jeśli wychodzi official to podstawowe parametry i funkcje powinny działać bez zarzutu. Jeśli NAS i jego oprogramowanie nie są w znacznym stopniu zmodyfikowane, to nie powinno być problemu. Naprawdę Panowie wydawało mi się że to...
Ale ja z każdego kompa wbijam do folderów, czy Mac, czy Ubuntu, Windows. Tworzę pliki, foldery, podfoldery. Tylko drukarka ma problem. Dziś posprawdzałem wszystkie ustawienia drukarek, na urządzeniach które przed update-m i normalnie działa, czy...
No @Silas Mariusz coś mi to nie wychodzi :) Czy możemy się umówić na Priv, dam Ci dostęp i sprawdzisz co i jak. Tylko nie na zasadzie poklikasz i działa. Chciałbym to Sam wykonać, przy twojej pomocy :) Tak dla nauki i wiedzy.
Dziś rano...
okay ;) aleeee wiesz xD ja nie wiem co jest powodem ;p przypuszczam na chłopski rozum ;) 1+1=3 (nie dot. LGBT) :ROFLMAO:
nie widziałem logów, nie wiem jaka jest struktura acl rozbudowana itd itd...
1) FAQ - Jak uzyskać dostęp do mojego QNAP NAS...