Serwer QNAP do współpracy z Logitech Squeezboxa

Dyskusja w 'Przed zakupem...' rozpoczęta przez użytkownika kuba1961, 14 Listopad 2014.

Ładowanie...
  1. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Tak z ciekawości : indeksowanie czy scrapowanie ?
     
  2. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Właśnie (z opóźnieniem - brak kasy) zabrałem się za zakupy Qnap-a. Co lepsze 232 czy 212p. Oba są w tej samej cenie. Oczywiście pod kątem muzyki na squeeezboxe. proszę o szybką odpowiedź. Czasu mało.
     
  3. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie ma modelu 232 na stronie producenta ... powiem tak: modele wyzsze od 212 powinny byc lepsze.
     
  4. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    przepraszam 231
     
  5. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Kod (Text):
    1. https://www.qnap.com/i/useng/product/contrast.php?cp[]=155&cp[]=117
    jak mówiłem 231 jest mocniejsze o jedeń rdzeń i kartę sieciową więcej.
    Lepiej dopłacić i mieć 251
    Kod (Text):
    1. https://www.qnap.com/i/useng/product/contrast.php?cp[]=142&cp[]=155&cp[]=117
    @Silas - forum psuje linki jeśli zawierają [ i ]
     
  6. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    nie działa link
     
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to odśwież :p
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    "No resources" jak to mawiają w corpo. - ...zeby to naprawic :p
     
  9. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Ok dzięki. 231 będzie lepsze. Czy jest gdzieś opis instalacji Squeezebox-a na Qnapie ?
     
  10. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    install qpkg - yes - done :D
     
  11. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Może troszkę jaśniej :)
     
  12. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  13. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ale po co to, skoro jest Logitech Media Server w App Center.
     
  14. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Czy przy 231 jest podobnie. W jednym z okienek jest lista Qnap-ów i tam nie ma 231. Czy to dlatego że wtedy nie było tego modelu ?
    --- Połączono posty, 23 Czerwiec 2015, Data oryginalnego postu: 23 Czerwiec 2015 ---
    A wtedy jak instalować ?
     
  15. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  16. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Super :) . Dziękuję. Co jeszcze zainstalować ?

    A czy jest jakiś temat z pomocą dla początkujących użytkowników. Coś o polecanych ustawieniach i pierwszych uruchomieniach.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  17. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Kup NASa to pogadamy :p
     
  18. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    OK :) Jutro go odbieram.
    --- Połączono posty, 25 Czerwiec 2015, Data oryginalnego postu: 23 Czerwiec 2015 ---
    Qnap odebrany, ale na liście aplikacji nie widzę Logitech Media Servera. Mam TS-231. Jk go zainstalować ?
     
  19. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  20. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    22:15
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Którą wersję mam zainstalować. Wiem że tą na ARM ale którą ? 09 czy 019
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.