Dzień dobry
Od lat używałem NAS od QNAP.
Kilka dni temu zmieniłęm TS-231P na TS-464-16G
Posiadam własne publiczne, stałe IP oraz domenę i certyfikat SSL wykupiony do tej domeny.
W starym QNAP-iemając zew. stałe IP nie miałem żadnego problemu z bezpośrednim połączeniem do serwera.
Tak samo linki do udostępnionych filmów i albumów generowały mi się z podaniem albo IP (WAN) albo z nazwą domeny.
Śmiagało to aż miło. Teraz mam problem i nie umiem go póki co przejść
Podsumowując:
- Mam adres IP publiczny / stały
- Mam wykupioną domenę .pl w home i jest przekierowana na mój zew. stały, publiczny adres IP
- Mam certyfikat SSL zainstalowany już w nowym QNAP-ie
Niestety nie umiem tego skonfigurować
Próbowałem w ustawieniach sieci zmienić na IP zew.
Podałem nr. IP, Bramę, DNS-y i nic.
Dobrze, że TS-463 posiada 2 porty LAN bo inaczej nie dostałbym się już do niego.
Po zmianie IP przypisanego przez DHCP na zew. IP połączenie na tym złączu zostaje zerwane i nie da się zalogować.
Gdzie robię błąd?
pozdr. Norbert
Proszę o pomoc.
Od lat używałem NAS od QNAP.
Kilka dni temu zmieniłęm TS-231P na TS-464-16G
Posiadam własne publiczne, stałe IP oraz domenę i certyfikat SSL wykupiony do tej domeny.
W starym QNAP-iemając zew. stałe IP nie miałem żadnego problemu z bezpośrednim połączeniem do serwera.
Tak samo linki do udostępnionych filmów i albumów generowały mi się z podaniem albo IP (WAN) albo z nazwą domeny.
Śmiagało to aż miło. Teraz mam problem i nie umiem go póki co przejść
Podsumowując:
- Mam adres IP publiczny / stały
- Mam wykupioną domenę .pl w home i jest przekierowana na mój zew. stały, publiczny adres IP
- Mam certyfikat SSL zainstalowany już w nowym QNAP-ie
Niestety nie umiem tego skonfigurować
Próbowałem w ustawieniach sieci zmienić na IP zew.
Podałem nr. IP, Bramę, DNS-y i nic.
Dobrze, że TS-463 posiada 2 porty LAN bo inaczej nie dostałbym się już do niego.
Po zmianie IP przypisanego przez DHCP na zew. IP połączenie na tym złączu zostaje zerwane i nie da się zalogować.
Gdzie robię błąd?
pozdr. Norbert
Proszę o pomoc.