Pomoc ts-364-16g zacinające filmy po hdmi

pucharek

Nowy użytkownik
Noobie
20 Sierpień 2024
12
0
1
36
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
witam ma problem, na serwerze posiadam mnóstwo filmików z telefonów i nie tylko qnap ma złącze hdmi które jest połączone bezpośrednio do telewizora LG, czemu to się zacina ? oczywiście filmiki z telefonów są w 4k , rozumiem, ze serwer ma hdmi i to przez to leci obraz i dźwięk ? ale telewizor po kablu też jest podłączone do rutera.

rolą NASa jest danych udostępnianie i zostaw go z tym - bedziesz spał spokojniej
chcesz odtwarzać pliki ? nvidia shield/amazon Firestick
No dobrze, ale czy ten nvidia shield zagwarantuje mi filmiki bez zacinania ? no ale dalej wszystkie pliki filmy itp. mam na serwerze więc jak mam odtwarzać je poprzez nvidia ?

wygląda na to że podeszłes do sprawy do dupy strony
najpierw kupiłeś a potem zacząłeś czytać

nvidia shield zagwarantuje mi filmiki bez zacinania
generalnie tak, ALE zależy co jest w środku tego filmu ? jakie kodowanie , jaki bitrate ? mediainfo jest twoim przyjacielem :
1732107485950.png

czy masz system dźwięku surround ? Podobno FireStick jest lepszy do tego.

osobiście mam Shielda w wersji PRO i mi 97% filmów działa mi bez problemu. Pozostałe 3% wiem że są problematyczne.

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz
No dobrze, ale czy ten nvidia shield zagwarantuje mi filmiki bez zacinania ? no ale dalej wszystkie pliki filmy itp. mam na serwerze więc jak mam odtwarzać je poprzez nvidia ?
nvidia shield ma stary procek, amazon firestick nowy
na nim stawiasz plexa, albo jesli w tv mozesz zainstalowac plexa
laczysz sie z sewerem i voila

Inaczej uzupełnie.
Jak masz tv na andku to stawiasz na qnapie serwer plex,jellyfin,emby . W tv klient plex, jellyfin, emby, kodi i oglądasz.
Jak masz tv z dziwnym systemem czytaj tizen, biedronka, lydl. To tak samo jak wyżej ale dokupujesz boxa shielda, firesticka, klient plex, jellyfin na boxie = fun

• Lubię to
Reakcje: Pawliko
prosze argumenty - a nie swoje widzimisie , okej ?
tak, widze content, ktorego nvidia shield nie jest w stanie mi otworzyć z tunera sat enigma2, np. kanał zoom tv emitowany w 720i
natomiast stick bez problemu to łyka

i generalnie wybralbym nvidie shield, poniewaz ma czyste menu, amazon stick jest zajechany od ich propozycji
ale przeprowadzilem wiele testow i firestick radzi sobie lepiej z wideo

wygląda na to że podeszłes do sprawy do dupy strony
najpierw kupiłeś a potem zacząłeś czytać

generalnie tak, ALE zależy co jest w środku tego filmu ? jakie kodowanie , jaki bitrate ? mediainfo jest twoim przyjacielem :
Pokaż załącznik 45729
czy masz system dźwięku surround ? Podobno FireStick jest lepszy do tego.

osobiście mam Shielda w wersji PRO i mi 97% filmów działa mi bez problemu. Pozostałe 3% wiem że są problematyczne.
Połączono posty:

Inaczej uzupełnie.
Jak masz tv na andku to stawiasz na qnapie serwer plex,jellyfin,emby . W tv klient plex, jellyfin, emby, kodi i oglądasz.
Jak masz tv z dziwnym systemem czytaj tizen, biedronka, lydl. To tak samo jak wyżej ale dokupujesz boxa shielda, firesticka, klient plex, jellyfin na boxie = fun
A który najlepszy plex? emby? czy jellyfin ?

Załączniki

• Zrzut ekranu 2024-11-20 145057.png
    Zrzut ekranu 2024-11-20 145057.png
    22,2 KB · Wyświetleń: 7
Używałem Plexa i EMBY.
Po jakimś czasie zdecydowałem się zostać na Plex.
Jakoś bardziej mi odpowiadał układ i menu.
Ale faktycznie czasami emby ruszał z filmem 4K HRD z którym plex nie dawał rady.
Teraz mam dodatkową kartę graficzną w qnapie i plex pass i nie ma problemów.

• Lubię to
Reakcje: Pawliko