Pomoc ts-364-16g zacinające filmy po hdmi

pucharek

Entry Technician
Q Associate
20 Sierpień 2024
39
1
8
36
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
witam ma problem, na serwerze posiadam mnóstwo filmików z telefonów i nie tylko qnap ma złącze hdmi które jest połączone bezpośrednio do telewizora LG, czemu to się zacina ? oczywiście filmiki z telefonów są w 4k , rozumiem, ze serwer ma hdmi i to przez to leci obraz i dźwięk ? ale telewizor po kablu też jest podłączone do rutera.

U mnie na emby ruszył go tylko tablet samsunga Galaxy tab s8 na snapdragonie 8 gen1

Firestick max, kręci kółko, tv na androidzie kręci kółko, laptop wywala błąd o nie obsługiwane transmisji.

Wszystkie połączone sa po Wifi 5Ghz, ale tylko na tablecie i na laptopie jest ustawienie odtwarzania do 200Mbps.
Na firestick i Tv można wybrać max 100 Mbps i może to jest tez ograniczenie aplikacji emby powstałej na platformy Fire OS i Google TV. Chociaż, skoro laptop tez nie rusza tego, to nie wiem, w czym rzecz.

Załączniki

• IMG_20241122_132218.jpg
    IMG_20241122_132218.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 9
nie nagywać filmów szybciej niż 100 MB/s
nie no to nie rozwiązanie :)
Połączono posty:

śmieszne to jest to że nie mogę zainstalować kodi ani na fire tv- bo brak takiej aplikacji , a ni na tv bo nie ma wogóle :)
Połączono posty:

Też sprawdziłem u siebie na Firestick Max po zainstalowaniu Kodi i odtwarzanie z Qnapa SMB idzie bez problemu. Zatem Firestcik sprzętowo tu nie jest przeszkodą tylko aplikacja Emby.
No dobra zainstalowałem kodi i jak to połączyć z qnap ? emby było mega łatwe, a tutaj za cholere nie wiem co zrobić ? :p

U mnie ten plik na Firetv 4k w apce plexa odtwarza sie bezposrednio, ale do gory nogami i nie dziala plynnie. W fireTV na apce kodi odtwarza sie bezposrednio ale ze zjebanymi kolorami i tez nie dziala plynnie. Na windowsie 11 w oficjalnej apce plexa odtwarza sie ze zjebanymi kolorami, na firefoxie enkoduje do h264 i wszystko dziala super.
Wniosek:
Albo wstawiasz GPU i wykupujesz plex pasa - Dziala
Albo enkodujesz te filkimi do "normalnych" paramertów.

Ps. Nie nagrywaj filmikow w pionie :D

nie no to nie rozwiązanie :)
Połączono posty:

śmieszne to jest to że nie mogę zainstalować kodi ani na fire tv- bo brak takiej aplikacji , a ni na tv bo nie ma wogóle :)
Połączono posty:

No dobra zainstalowałem kodi i jak to połączyć z qnap ? emby było mega łatwe, a tutaj za cholere nie wiem co zrobić ?
Smb???!!
Połączono posty:

Pilipek co to ?
Philips

U mnie ten plik na Firetv 4k w apce plexa odtwarza sie bezposrednio, ale do gory nogami i nie dziala plynnie. W fireTV na apce kodi odtwarza sie bezposrednio ale ze zjebanymi kolorami i tez nie dziala plynnie. Na windowsie 11 w oficjalnej apce plexa odtwarza sie ze zjebanymi kolorami, na firefoxie enkoduje do h264 i wszystko dziala super.
Wniosek:
Albo wstawiasz GPU i wykupujesz plex pasa - Dziala
Albo enkodujesz te filkimi do "normalnych" paramertów.

Ps. Nie nagrywaj filmikow w pionie :D
chyba zostawiam to na kolejne lata jak wymyślą lepsze rozwiązanie i bezproblemowe, bo to o dupe idzie potłuc

• Lubię to
Reakcje: Pawliko

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. plex
  2. emby
  3. Jellyfin
  4. media