Pomoc ts-364-16g zacinające filmy po hdmi

pucharek

Entry Technician
Q Associate
20 Sierpień 2024
39
1
8
36
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
witam ma problem, na serwerze posiadam mnóstwo filmików z telefonów i nie tylko qnap ma złącze hdmi które jest połączone bezpośrednio do telewizora LG, czemu to się zacina ? oczywiście filmiki z telefonów są w 4k , rozumiem, ze serwer ma hdmi i to przez to leci obraz i dźwięk ? ale telewizor po kablu też jest podłączone do rutera.

No dobra, to teraz sprawdz czy masz w TV ethernet 1g czy 100m ;p
ale poczekaj, nie odtwarzam tego na tv tylk
No to masz ujowy sprzęt albo

Nie szukaj bo na 99,9999% jestem pewien że jest 100M
No ale poczekaj bo ja teraz odtwarzam filmiki przez fire tv a nie przez tv ? dobrze rozumiem ? fire tv łączyłem go jak dobrze pamiętam przez wifi
Połączono posty:

No ale poczekaj bo ja teraz odtwarzam filmiki przez fire tv a nie przez tv ? dobrze rozumiem ? fire tv łączyłem go jak dobrze pamiętam przez wifi
No właśnie tutaj telewizor nie ma nic wspólnego , fire tv ma swój moduł wifi przecież, zrobiłem właśnie test na fire tv i wyszło poprzez apliakcje w fire tv 365mb/s , osobiście posiadam play/upc 1gbit
Połączono posty:

Połączono posty:

No właśnie tutaj telewizor nie ma nic wspólnego , fire tv ma swój moduł wifi przecież, zrobiłem właśnie test na fire tv i wyszło poprzez apliakcje w fire tv 365mb/s , osobiście posiadam play/upc 1gbit
i na dodatek na kodi wszystkie filmy mi się zacinają nawet te które na moim tv odpalałem na emby ! no po prostu to jakieś jajca są ja już mam serdecznie tego dość
Połączono posty:

Połączono posty:

Połączono posty:

i na dodatek na kodi wszystkie filmy mi się zacinają nawet te które na moim tv odpalałem na emby ! no po prostu to jakieś jajca są ja już mam serdecznie tego dość
albo mi w tym cholernym serwerze qnap coś słabo wysyła strumieniowo ?

udalo sie odpalic na kodi, ale tnie w cholere
No to masz ujowy sprzęt albo

Połączono posty:

Połączono posty:

Połączono posty:

albo mi w tym cholernym serwerze qnap coś słabo wysyła strumieniowo ?
A patrzyłeś co się dzieje z cpu w NAS jak puszczasz film ?

• Lubię to
Reakcje: Lebcio
no w prawym górnym rogu panelu www qnapa masz "prędkościmierz"
1732305351107.png

no w prawym górnym rogu panelu www qnapa masz "prędkościmierz"
Pokaż załącznik 45774
NIe da sie tak dokładnie tego zbadac bo to nie jest płynne wartości cpu, raz jest 70, raz 35, raz 50
Połączono posty:

NIe da sie tak dokładnie tego zbadac bo to nie jest płynne wartości cpu, raz jest 70, raz 35, raz 50
a nawet i 99% cpu przez chwile , w prawym górnym rogu dostaje informację że zrodło odpowiada za wolno- poziom bufora za niski dla ciągłego odtwarzania. Masz jakiś pomysł ? a może ja w serwerze mam jakiś niski wysył danych już nie wiem. ogólnie jak wysyłam link z filmem do pobrania 1gb znajomemu poprzez serwer to strasznie długo się u niego pobiera odemnie, jak bym miał niski wysył. Nie wiem nie znam się na tym

Załączniki

• Zrzut ekranu 2024-11-22 205724.png
    Zrzut ekranu 2024-11-22 205724.png
    165,9 KB · Wyświetleń: 10
  • Zrzut ekranu 2024-11-22 205951.png
    Zrzut ekranu 2024-11-22 205951.png
    177,8 KB · Wyświetleń: 9
a nawet i 99% cpu przez chwile , w prawym górnym rogu dostaje informację że zrodło odpowiada za wolno- poziom bufora za niski dla ciągłego odtwarzania. Masz jakiś pomysł ? a może ja w serwerze mam jakiś niski wysył danych już nie wiem. ogólnie jak wysyłam link z filmem do pobrania 1gb znajomemu poprzez serwer to strasznie długo się u niego pobiera odemnie, jak bym miał niski wysył. Nie wiem nie znam się na tym
jak puścisz film to NAS cały czas ma 100% CPU ?
Połączono posty:

i na miłość boską ludzi też cytujesz jak z nimi rozmawiasz ?
NIe wiem inaczej nie moge napisać jak tylko dodaj odpowiedz :D I tak jak właczam filmik ze starego telefonu czyli słabszej ajkości to cpu jest na poziomie 93% , dobra może wróce do tematu jak faktycznie skonczy mi się te miniaturki i indeksowanie
Połączono posty:

A no dobra tutaj mogę napisać kolejną wiadomość nie cytując :D

Załączniki

• Zrzut ekranu 2024-11-22 212203.png
    Zrzut ekranu 2024-11-22 212203.png
    161,9 KB · Wyświetleń: 10
Cześć Panowie wracam po weekendzie, serwer już nie indeksuje, więc nic nie pracuje cpu jest na poziomie 1%, ale niestety dalej wszystkie filmy nawet się zacinają, wszystkie
Połączono posty:

aha i teraz gdy puszczam film przez serwer do fire tv wpietego w telewizor cpu jest cały czas na poziomie 1% , i to chyba normalne bo przesył jest przez internet

Tak , w sumie oprócz jednego :) który jest 1080p
Połączono posty:

prawym górnym rogu dostaje informację że zrodło odpowiada za wolno- poziom bufora za niski dla ciągłego odtwarzania. cały czas to samo wyskakuje

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. plex
  2. emby
  3. Jellyfin
  4. media