Jaki sprawdzony UPS do QNAP, routerów itd

krzycho1989

Passing Basics
Beginner
28 Lipiec 2018
26
2
3
35
Czyżowice
lindom.pl
QNAP
TS-x51+
Ethernet
1 GbE
Jak w temacie. Szukam w końcu jakiegoś UPS do qnapa.
UPS mnjeszcE obslugiwac:
- QNAPa 5 dyskowego
- rejestrator kamer plus z 10 max 16 kamer
- router
- 3 switche
- 1 switch POE

Wybór jest dość duży, a nie siedzę w temacie. Liste kompatybilności mogę sobie sprawdzić to nie problem. Bardziej chodzi mi o to jakie macie doświadczenia z urządzeniami UPS, jakich firm polecacie a jakie unikać. Jest tego dużo na rynku i jak się o tym czyta to człowiek głupiej. Widziałem jakieś CyberPower, APC, AEG, PowerWalkier, Eaton, Ever inne. Ale jak jest z ich trwałością, z trwałością ich baterii.ewentualną wymianą baterii itd.
Liczę na waszą pomoc w tej sprawie.
Dodam jeszcze, że mam u siebie falownik hybrydowy z magazynem energii i on bedzie w razie zaniku prądu przełączał się i zasilał awaryjnie tego UPSa.
Problem w tym, że falownik ma czas przełączenia chyba 10 ms co czasem może nie być wystarczające, a do tego lepiej mieć zabezpieczenie w postaci AVR którego falownik nie posiada.

Potwierdzam, z CP dość dobry stosunek cena/jakość.
Osobiście mam CyberPower CP900EPFCLCD od chyba 10 lat i z tego co pamiętam to chyba raz (może dwa) wymieniałem aku. Ale wymieniałem zawsze na jakieś lepsiejsze...
Wymiana prosta - jakieś śrubki i oderwanie od taśmy dwustronnej, która trzyma aku na miejscu, z tego co pamiętam.
Zresztą aku to kropla ceny urządzenia.