Macierz raid1 NOT ACTIVe po reboocie

Dyskusja w 'Macierz oraz woluminy dyskowe' rozpoczęta przez użytkownika Ruda, 23 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    Witam,
    Mam ogramny problem - zrobilem reboot - bo stracilem katalogi Qweb itd ...
    wyjalem 2 dyski ktore sa macierza z danymi i zostawilem tylko trzeci dysk
    Po reboocie katalogi sie pieknie pojawily, ale po wlozeniu spowrotem dyskow z macierza pokazuje mi, ze jest ona "Not Active" - czyli zapewne moge ja tylko sformatowac ...

    Macie jakies pomysly jak odzyskac dane z takich dyskow ?

    POMOCY !!!

    tomek
     
  2. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    05:51
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    Hej,

    a jaki masz sprzęt?
    - z podpisu wynika że masz TS209 - w moim 209 Pro II są tylko dwa dyski i 3 dysk mogę podpiąć ewentualnie przez usb - co mija się z celem ...

    pozdrawiam, c.
     
  3. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    409 Turbo ...
     
Ładowanie...