Witam, po aktualizacji w TS-569Pro firmware do 4.1.0 bulid 1220 oraz HD Station do wersji 1.0.8 XBMC przestał odtwarzać część filmów, wiesza się tak że muszę go wyłączyć i włączyć ponownie czy ktoś ma ten sam problem albo wie jak go rozwiązać?
Jak możesz to podeślij link - chciałbym to przeczytać.Poinformowali, że jak chcesz mieć wspierane xbmc to kup nowy sprzęt loool!
Wciąż nową wersje XBMC możesz zainstalować ręcznie jednak bez obsługi Intel VA.QNAP powinien informować, że np. w danym produkcie pewne rozwiązania nie będą rozwijane ...
Pragną bym zauważyć drodzy koledzy i Proszę Państwa, że QNAP jeśli tylko to możliwe to dba o użytkowników nawet tych najstarszych urządzeń (co w przypadku znanej konkurencji jest jednak trochę inaczej). Dla przykładu TS-509 Pro wyprodukowany 2008 roku (6 lat temu) dostaje wciąż najnowsze oprogramowanie QTS. A więc z tą typową arogancją to może warto się wstrzymać.To typowa dla QNAP arogancja - powinni informować że w x69 XBMC nie będzie wspierane.
Bardzo proszę: QNAP NAS Community Forum • View topic - Which Qnap for XBMC ?Jak możesz to podeślij link - chciałbym to przeczytać.
Obecna wersja powiedzmy, że odtwarza wszystkie formaty, ale chodzi o to jak odtwarza - powszechnie znany efekt tearingu skutecznie zniechęca do oglądania bo naprawdę mało komfortowo ogląda się film jak by ktoś pociął go nożem.Obecnie działająca wersja XBMC 11 na x69 i tak odtwarza wszystkie powszechne formaty plików oraz napisy. Tak czy nie? Więc de facto nie interesuje Was nic innego niż tylko (ang.) bump wersji - prawda?
Powiedzmy sobie Panowie szczerze, obarczanie winą QNAP'a jest trochę nie fair. Bo równie dobrze programiści XBMC w nowych wersjach mogliby użyć starego API do obsługi akceleracji Intel-a, jak i Intel przygotować nowe drivery.
Powodów jest co najmniej kilka i każdy może sobie odpowiedzieć na to pytanie sam, natomiast moje stanowisko wynika po prostu z faktu, że kupowaliśmy NAS a nie MC. QNAP nigdy nie reklamował serii x69 jako MC i należy o tym pamiętać. Jak to mówi moja przyjaciółka "widziały gały co brały ".Hmm to ciekawe dlaczego motywem przewodnim w reklamie tej serii jest właśnie HD Station
Brzmi jakby XBMC przestało być dostępne a to nieprawda, bo wciąż odtwarza filmy.I niestety znów zostałem z ręką w nocniku ...
To mnie bardzo interesuje. Skąd QNAP może wiedzieć, że programiści trzeci, Open-Source'owego projektu zdecydują się na pozbawienie akceleracji sprzętowej chipsetu o który oparta jest seria x69?Nie wierzę, że QNAP nie wiedział że kolejne edycje XBMC (wg stanu wiedzy na tamten czas) nie będą mogły działać na TS-x69 z powodu braków kodeków.
Tak sądziłem, że podasz link do forum a nie do oficjalnego oświadczenia ze strony firmy. Moderator bardzo elegancko doradził użytkownikowi pytającemu o rekomendowany model serwera NAS pod XBMC wyjaśniając dostępne wersje na różne platformach.Bardzo proszę: QNAP NAS Community Forum - Which Qnap for XBMC ?Poinformowali, że jak chcesz mieć wspierane xbmc to kup nowy sprzęt loool!Jak możesz to podeślij link - chciałbym to przeczytać.
Tearing 1080p. Proszę:Obecna wersja powiedzmy, że odtwarza wszystkie formaty, ale chodzi o to jak odtwarza - powszechnie znany efekt tearingu skutecznie zniechęca do oglądania bo naprawdę mało komfortowo ogląda się film jak by ktoś pociął go nożem.Obecnie działająca wersja XBMC 11 na x69 i tak odtwarza wszystkie powszechne formaty plików oraz napisy. Tak czy nie? Więc de facto nie interesuje Was nic innego niż tylko (ang.) bump wersji - prawda?
[10:56:26] Jason H (Product Manager): hi
[10:56:36] Jason H (Product Manager): we're still chasing Intel
[10:56:41] Jason H (Product Manager): Intel is still working on it
[10:57:01] Jason H (Product Manager): we're escalating this to intel internal
[10:57:16] Jason H (Product Manager): for XBMC v12, there's no guarantee
[11:00:23] Silas Mariusz: So the video tearing issue can be fixed with a new driver from Intel.
[11:00:45] Silas Mariusz: Does they even started to work on a new driver?
[11:01:43] Jason H (Product Manager): they have no solution for it yet. still checking the drive issue
Dokładnie za jego produkt - serwer NAS oraz opcjonalne autorskie aplikacje.Nie zgodzę się z tym, bo to Qnap jest producentem i to on odpowiada za to jak działa jego produkt.
Przeglądam oficjalny opis produktu QNAP Systems, Inc. - Network Attached Storage (NAS) - Products - Products - Storage - SMB - 2-Bay - TS-269 Pro i za bardzo znaleźć tego motywu nie mogę.Hmm to ciekawe dlaczego motywem przewodnim w reklamie tej serii jest właśnie HD Station
QNAP nigdy nie reklamował serii x69 jako MC i należy o tym pamiętać.
Sterowniki do karty graficznej też ściągasz z QNAP.com?Szczerze guzik mnie to obchodzi, że Intel czegoś nie zrobił. Qnap powinien zagwarantować sobie u dostawców komponentów do swojego sprzętu, żeby wspierali wszystkie jego funkcjonalności bo to ona bierze za to kasę.
Rozmawiałem z devami XBMC i nie widzą problemów z tej strony, tylko niech Intel wypuści drivery. Dla nich to kwestia release'u aby uwzględnić zmiany.PS. A pisał ktoś z Was do Intel-a lub programistów XBMC?
Niby jak skoro XBMC jest produktem "firmy trzeciej", niezależnej od QNAPa ? Istnieje możliwość, na to można by się zgodzić, ale to że bedzie w 100% wspierane, wątpię.Chodzi mi o to że powinna być informacja że dopiero kolejny model TS-x70 będzie umożliwiał aktualizację XBMC do kolejnych wersji.
To czemu nie napiszesz Microsoftowi ze XBOX natywnie nie wspiera Adobe Flash, Shockwave'a, JAVY i filmów kodowanych AVC 10 bit ??Nie zgodzę się z tym, bo to Qnap jest producentem i to on odpowiada za to jak działa jego produkt. Szczerze guzik mnie to obchodzi, że Intel czegoś nie zrobił. Qnap powinien zagwarantować sobie u dostawców komponentów do swojego sprzętu, żeby wspierali wszystkie jego funkcjonalności bo to ona bierze za to kasę.
Zgadzam się. Nikt nikogo nie zmusza do wgrywania nowego firmware'u. Jest to tylko "dobra praktyka".Miał być NAS z obsługą XBMC 11 i jest.
To potwierdza że QNAP wie o problemie, monitoruje co się dzieje w tej kwestii i że chcą to zmienić.Tearing 1080p. Proszę:
[10:56:26] Jason H (Product Manager): hi
[10:56:36] Jason H (Product Manager): we're still chasing Intel
[10:56:41] Jason H (Product Manager): Intel is still working on it
[10:57:01] Jason H (Product Manager): we're escalating this to intel internal
[10:57:16] Jason H (Product Manager): for XBMC v12, there's no guarantee
[11:00:23] Silas Mariusz: So the video tearing issue can be fixed with a new driver from Intel.
[11:00:45] Silas Mariusz: Does they even started to work on a new driver?
[11:01:43] Jason H (Product Manager): they have no solution for it yet. still checking the drive issue