Pomoc Brak ikon w Qremote

tomik67

VIP user
Q's Expert
17 Czerwiec 2010
110
14
68
57
QNAP
TVS-x71
Ethernet
100 Mbps
Pomocy. Świeżo zainstalowany HD Station 2.0.20 na TS-251, firmware 4.1.2, aplikacje zainstalowane, uruchomionu Qremote na Nexus-ie 7, znajduje serwer, łączy się ale nie ma ani jednej ikony aplikacji. Co robić ?.

Screenshot_2015-01-29-21-48-29.png

OK, a masz w HD station zainstalowane aplikacje ? mozesz zalaczyc screen z HD station - jakie "stacje" masz tam zainstalowane i uruchomione?
Jak pamietam, to tu nie mialem aplikacji, ktore nie byly zainstalowane ... niestety nie spradze tego w najblizszej przyszlosci (brak sprzetu).

Mam zainstalowanych parę aplikacji, działanie Qremote sprawdzałem oprócz Nexus-a7 z Lolipopem także na LG G2mini z Androidem 4.4.4 , niestety także taki sam efekt.

Skreenik3 Jan. 29 22.34.jpg

Hmm, to dziwne, niestety wiecej nie pomoge. Widac, ze apki sa, wiec na remote tez powinny byc. Jedyne co mi przychodzi do glowy to restart NASa, usuniecie z Qremote QNAPa i dodanie go ponownie. Ja swego uzywalem na 4.4.2 na Samsungu Note 3. Teraz tez mam lolke, ale czekam na server ... :|

Restartowałem wielokrotnie, bez efektu. Na dwóch urządzeniach nie działa, to chyba nie przypadek. Może na tej nowej, testowej HDStation by zadziałało, ale nie otrzymałem jeszcze linka.

Zapewne to nie przypadek. W ustawieniach na ekranie panelu HD (na TV) wejdź w OGÓLNE i wyłącz WYMAGA ZALOGOWANIA (odznacz) a zobaczysz swoje ikonki. Ponieważ Qremote idzie do Qnapa gościnnie, blokada na usera powoduje że nie wyświetla tego co jest na pulpicie.