tomik67
Local time
8:34 AM
Featured content
0
Reaction score
14

Latest activity Postings Featured content About

• tomik67
      tomik67 replied to the thread TVS-h474 + SSD M.2 PCIe NVMe.
      Dzięki za pomoc, jestem w trakcie konfiguracji i mam jeszcze jedno pytanie. Czy migawki jednego woluminu można wykonywać na inny wolumin gdzie mam więcej miejsca ?. (z SSD na RAID1, 3 HDD). Czy trzeba wtedy poszerzyć pulę SSD o cześć RAID1 HDD o...
    • tomik67
      Chyba mnie przekonałeś, prześpię się jeszcze z tematem bo mi się oczy już dzisiaj zamykają ale to mój faworyt. A na dane i backupy jakie obecnie talerzowce są najmniej awaryjne ?. WD czy Seagate ?.
    • tomik67
      Szukałem właśnie SSD SATA Samsunga ze świetnej onegdaj serii PRO ale chyba są tylko w wydaniu NVMe. Ten Kingston wygląda obiecująco, zainteresowałeś mnie, szkoda że nie ma aluminiowej obudowy jak Crucial MX500, obudowa działa jak radiator.
    • tomik67
      Dziękuję za Twoją opinię, rozumiem że bezpieczniejszym rozwiązaniem byłby dobrej jakości (np.Samsung PRO) SSD SATA na system, wirtualki i HA, a NVMe jako bufor tylko do odczytu ?.
    • tomik67
      Witajcie. Planuję uruchomienie u znajomego QNAP'a jak w tytule i myślałem o zastosowaniu SSD NVMe jako dysk systemowy. Niestety jeszcze nie ćwiczyłem takich dysków w QNAPie tylko w komputerach stacjonarnych. Stąd pytanie do ekspertów.: 1. Czy da...
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…