Denerwujący problem

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika Janusz68, 14 Grudzień 2008.

Ładowanie...
  1. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Temat poruszałem w innym wątku, ale powtórzę tutaj :
    Mój serwer potrafi działać poprawnie bardzo długo bez żadnych problemów, ale zdarza się - ostatnio coraz częściej, że logowanie się do niego w domowej sieci trwa strasznie długo, co uniemożliwia normalne korzystanie. Największy problem to "download station" - Qget raz ją widzi, za chwilę pyta czy ją zainicjalizować i tak w kólko. Po kilku restartach wygląda wszystko OK.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    raczej to jest chyba standardowe
    zapychasz mocno TS-109 ? duza ilosc aktywnych torrentow?
     
  3. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nic z tych rzeczy. Nawet jeśli nie ściągam nic to problem się pojawia. O dziwo po restarcie lub czasem kilku wszystko wraca do normy
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    jakie masz powlaczane uslugi?
     
  5. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Tak naprawdę to nie ma znaczenia co mam uruchomione. Testowałem na różne sposoby. Wydaje mi się, że mam wciąż jeden i ten sam problem - QNAP po prostu prymitywnie rzecz ujmując się "zamula" - raz go widać w sieci za parę sekund już nie, raz działa jak turbo odrzutowiec a za chwilę nie da się z niego normalnie korzystać...
    Podpowiedzcie co z tym zrobić, bo mnie krew zalewa <wsciekly>
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Powiem szczerze, ze tez tak mialem z Qget'em i przestalem go uzywac :)
    Od kiedy korzystam z rtorrent'a, znacznie lepiej i sprawniej dziala mi sciaganie plikow...
     
  7. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

Poleć tę stronę