Denerwujący problem

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika Janusz68, 14 Grudzień 2008.

Ładowanie...
  1. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:57
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Temat poruszałem w innym wątku, ale powtórzę tutaj :
    Mój serwer potrafi działać poprawnie bardzo długo bez żadnych problemów, ale zdarza się - ostatnio coraz częściej, że logowanie się do niego w domowej sieci trwa strasznie długo, co uniemożliwia normalne korzystanie. Największy problem to "download station" - Qget raz ją widzi, za chwilę pyta czy ją zainicjalizować i tak w kólko. Po kilku restartach wygląda wszystko OK.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:57
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    raczej to jest chyba standardowe
    zapychasz mocno TS-109 ? duza ilosc aktywnych torrentow?
     
  3. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:57
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nic z tych rzeczy. Nawet jeśli nie ściągam nic to problem się pojawia. O dziwo po restarcie lub czasem kilku wszystko wraca do normy
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:57
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    jakie masz powlaczane uslugi?
     
  5. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:57
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Tak naprawdę to nie ma znaczenia co mam uruchomione. Testowałem na różne sposoby. Wydaje mi się, że mam wciąż jeden i ten sam problem - QNAP po prostu prymitywnie rzecz ujmując się "zamula" - raz go widać w sieci za parę sekund już nie, raz działa jak turbo odrzutowiec a za chwilę nie da się z niego normalnie korzystać...
    Podpowiedzcie co z tym zrobić, bo mnie krew zalewa <wsciekly>
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:57
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Powiem szczerze, ze tez tak mialem z Qget'em i przestalem go uzywac :)
    Od kiedy korzystam z rtorrent'a, znacznie lepiej i sprawniej dziala mi sciaganie plikow...
     
  7. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:57
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.