Udzielamy pomocy dołożenie trzeciego dysku do Raid1

Discussion in 'Podstawowe ustawienia systemowe' started by bulgar71, Jan 11, 2020.

Loading...
Tags:
  1. bulgar71
    Offline

    bulgar71 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jan 8, 2020
    Messages:
    12
    Local Time:
    1:22 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53Be 100 Mbps
    Witam.
    Jestem tutaj na forum nowy więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam 4 zatokowy Qnap gdzie pracują dwa dyski w RAID1 i są na nich dane, dzisiaj chcę dołożyć trzeci dysk i zrobić tym samym RAID 5, czy jest możliwa taka czynność bez utraty danych na wcześniej wspomnianych dyskach?
     
    • Face Palm Face Palm x 1
  2. Kingu
    Offline

    Kingu System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Nov 19, 2015
    Messages:
    104
    Local Time:
    1:22 PM
    Ratings:
    +17 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Tak, bez problemu tak robiłem: dokładasz trzeci dysk i migrujesz do RAID 5.
    I pojemność ci się podwaja :)
     
  3. bulgar71
    Offline

    bulgar71 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jan 8, 2020
    Messages:
    12
    Local Time:
    1:22 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53Be 100 Mbps
    dzięki właśnie trwa migracja