Mam następującą sytuację. Jeden z folderów synchronizowany przez q-sync a w nim aplikacja typu exe. Nie potrafię zmusić programu, aby poprawnie ten plik synchronizował. W czasie sprawdzania okazało się, że ten sam plik nie jestem w stanie nawet wgrać do dowolnego folderu NASa przez FileStation.
Plik cały czas znajduje się w Zadaniach w tle. Widać jedynie w kolumnie szybkość transmisji „obliczanie” a pozostały czas zmienia się z „ponowne łącznie” na „oczekiwanie” i tak w kółko.
Jedyną metodą wgrania pliku na NASa jest użycie otoczenia sieciowego lub FTP.
Ktoś spotkał się z taką sytuacją? Nie jest to kwestia ustawień uprawnień folderu do którego wgrywam (próbowałem wgrywać do kilku różnych folderów). Takich plików, których nie mogę synchronizować czy wgrać przez FileStation mam kilka – natomiast bez problemu można je wgrać przez smb. Tak jakby któraś z usług „coś” dodatkowo weryfikowała i blokowała niektóre z plików.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1594
Model serwera: QNAP TS-251
Plik cały czas znajduje się w Zadaniach w tle. Widać jedynie w kolumnie szybkość transmisji „obliczanie” a pozostały czas zmienia się z „ponowne łącznie” na „oczekiwanie” i tak w kółko.
Jedyną metodą wgrania pliku na NASa jest użycie otoczenia sieciowego lub FTP.
Ktoś spotkał się z taką sytuacją? Nie jest to kwestia ustawień uprawnień folderu do którego wgrywam (próbowałem wgrywać do kilku różnych folderów). Takich plików, których nie mogę synchronizować czy wgrać przez FileStation mam kilka – natomiast bez problemu można je wgrać przez smb. Tak jakby któraś z usług „coś” dodatkowo weryfikowała i blokowała niektóre z plików.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1594
Model serwera: QNAP TS-251