Pomoc Filmy nie działają 😦

bass25

Passing Basics
Beginner
4 Czerwiec 2014
18
1
3
Witajcie.
Kilka dni temu kupiłem TS-264 z myślą że zastąpię sobie chmurę Google Zdjęcia niestety pojawił się problem. W qumagie zgrałem sobie galerię zdjęć i faktycznie zdjęcia działają super natomiast filmy w ogóle się nie odtwarzają co sekundę się zacina i kręci się kółeczko chyba buforowania. Nie mam pojęcia co dalej z tym robić. Może podpowiecie jakąś konfigurację która by poprawiła przeglądanie filmów bo mi już ręce opadają😥😡

no nie wiem jak ty - ale ja filmy mam 1080p
a Twoje to są jakie ? 4k ?

a do zdjęciów polecany jest Immich, może setup jest upierdliwy .. ale za to jakość :*
Nie mam problemu ze zdjęciami więc może tak zostać ale filmy to tragedia. Są nagrywane z tel więc w większości to 4K ale też to nie ma znaczenia bo nawet te słabszej jakości to padaka. Dlaczego w ogóle nie działa to transkodowanie czy to gdzieś trzeba włączyć czy co?

200.gif

@Silas Mariusz - rzuć prosze trochę światła tutaj, masz więcej expa w QuMagie i Iphone :)

Mój umysł jest dzisiaj zmęczony. Na forum w dziale download jest aplikacja ShareX.
Nagraj nią ekran pulpitu, wrzuć film na YouTube, daj nam linka i powiedz w której minucie jest problem.
Podeślij mediainfo z pliku który chcesz odtwarzać.
Kurde ja naprawde sie poddaje :( kupilem licencje Qayin plus bo myślałem ze to moze byc problem ale cały czas mi pokazuje ze nie mam tej licencji. Kiedy zaczeło odtwarzac plynnie na telefonie to teraz dzwieku nie mam bo wyskakuje ze ten format jest nieobslugiwany. teraz tez jest kaplica bo na kompie tez mi nie odtwarza ani przez file station ani przez QuMagie. Na file station wyskakuje mi ze potrzebuje licencji plus natomiast na qumagie ze tez format jest nieobslugiwany. Prosze was o pomoc bo jestem zalamany :(

Sprawdziłem u siebie teraz na windows nagrania z android i pieknie chodzi z androida. Zalogowałem się na konto córki iphone filmy też pięknie chodzi. zero zgrzytu zacinki. na tel odtwarzam przez VLC player na kompie w przeglądarce klasycznie
Połączono posty:

no nie wiem jak ty - ale ja filmy mam 1080p
a Twoje to są jakie ? 4k ?

a do zdjęciów polecany jest Immich, może setup jest upierdliwy .. ale za to jakość :*
Właśnie ten setup mnie odpycha... nie ogarniam o co tam biega z konfiguracją :p

Sprawdziłem u siebie teraz na windows nagrania z android i pieknie chodzi z androida. Zalogowałem się na konto córki iphone filmy też pięknie chodzi. zero zgrzytu zacinki. na tel odtwarzam przez VLC player na kompie w przeglądarce klasycznie
Połączono posty:

Właśnie ten setup mnie odpycha... nie ogarniam o co tam biega z konfiguracją :p
No to tylko pozazdrościć u mnie filmy cały czas się buforują. Jeszcze jak jestem u siebie w domu to jakoś to idzie niestety poza siecią nie ma opcji. Teraz patrzyłem na udostępnianie linków z filmami to prędkości pobierania takich filmów to załamka (nie przekracza 1Mbs uploadu) Żonie wysłałem link z plikiem 700mb to narazie ściąga 12 min i jest 500mb ściągnięte. To jest tragedia 🤬

No to tylko pozazdrościć u mnie filmy cały czas się buforują. Jeszcze jak jestem u siebie w domu to jakoś to idzie niestety poza siecią nie ma opcji. Teraz patrzyłem na udostępnianie linków z filmami to prędkości pobierania takich filmów to załamka (nie przekracza 1Mbs uploadu) Żonie wysłałem link z plikiem 700mb to narazie ściąga 12 min i jest 500mb ściągnięte. To jest tragedia 🤬
jakiś dławik masz gdzieś albo ograniczenie bo u mnie ciągnie ile fabryka dysku dała.
wzialem sie tez teraz za kompresje video to pliki jeszcze mniejsze będą. ale z org też nie mam problemu na ts264

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. forum